Acasă Economie Painea se scumpeste si Romania exporta cantitati uriase de cereale!

Painea se scumpeste si Romania exporta cantitati uriase de cereale!

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, are veşti proaste pentru români. Pâinea se scumpeşte din nou. Se întâmplă acest lucru, deşi România a exportat în acest an 1 milion de tone de cereale. Ţara noastră este cel mai mare exportator de cereale din Uniunea Europeană. Ce primim în schimb? Produse congelate.

„Anul trecut, seceta a fost doar în zona Mării Negre, dar anul acesta este în aproape toate zonele în care se cultivă cereale. Noi, anul acesta, am avut un an bun, pentru că în zona țării noastre regimul precipitațiilor a fost optim și se pare că vom mai avea producții record.

În Ucraina, în Rusia, fenomenul de secetă a afectat însă foarte mult producția, de aceea anul acesta producția globală de grâu va fi mult scăzută, ceea ce face ca prețul grâului panificabil să fie mai mare. Peste acestea se adaugă prețul curentului, costul forței de muncă și toate acestea se regăsesc apoi în prețul final”, a spus ministrul Agriculturii.„Nu putem estima noi, inclusiv eu, ca ministru al Agriculturii, cu cât se va scumpi pâinea, deoarece modul de formare a prețului este complex”, a mai spus Adrian Oros.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentMinistrul educatiei recunoaste sincer: Școala online “este un dezastru”!
Articolul următorFOTO-Asa arata disperarea: Peste 600 de oameni intr-un avion american ca sa scape de talibani!