Acasă Bistrita Nasaud Paradisul romanesc de la Colibita este O MARE TEAPA! Nimeni nu se...

Paradisul romanesc de la Colibita este O MARE TEAPA! Nimeni nu se poate apropia de UN LAC AL STATULUI ROMAN!

Mii de turiști au fost la Colibița, noul paradis românesc, dar au plecat extrem de dezamăgiți. Accesul la celebrul lac a fost interzis de proprietarii de la malul lacului chiar dacă acesta aparține de Apele Române.

Oamenii s-au plans ca desi lacul este public, pare privat, pentru ca proprietarii terenurilor de langa apa si-au ingradit locurile, iar turistii cazati la pensiuni mai indepartate nu pot ajunge pe mal, informează stirileprotv.ro.

Colibita este un lac superb inconjurat de munti si vizitat in ultimii ani de mii de oameni, cuceriti de peisaj. Insa multi sunt dezamagiti, cum este si acest turist, plecat din Romania in urma cu aproape 40 de ani in Germania. Vine doar in vacanta in tara si anul acesta a trecut si pe la Colibita – marea de la munte. Este surprins de peisajele minunate din zona, dar nu se va mai intoarce pentru ca nu a reusit sa se plimbe pe malul apei.

In aceeasi situatie sunt mii de turisti care au venit in aceasta vara la Colibita, pentru ca zona s-a dezvoltat extrem de mult. Peste noapte au aparut numeroase pensiuni, iar cei care au reusit sa cumpere teren l-au ingradit si nu au mai lasat cale de acces catre apa. Degeaba este lacul este in proprietatea apelor romane. Autoritatile locale nu au prevazut, asa cum ar fi trebuit poteci de acces si chiar o zona publica pe mal.

 In aceste conditii, cei cazati in pensiunile mai indepartate nu au cum sa ajunga la apa. Ar trebui sa sara gardurile ori sa mearga la localuri cu deschidere la lac, unde trebuie sa comande ceva de mancare sau de baut, daca vor sa admire privelistea.

Cei care au cel mai mult de suferit sunt investitorii privati. Calin Luca a luat 400.000 de euro cu fonduri europene pentru a-si construi o pensiune cu restaurant.

Luca Calin – proprietar pensiune: Toti turistii care vin prima intrebare care mi-o pun e cum pot sa ajunga la lac ? Practic, lumea face bani ca are acces la lac, noi din partea de sus trimitem turistii exact in locatiilor, nu avem ce sa facem. trimitem clientii nostri la ceilalti din zona.
Si Adrian avea aceeasi problema, pentrui ca pensiunea lui nu este pe maul lacului. Asa ca si-a amenajat un spa.

Consiliul judetean spune ca se chinuieste de 3 ani sa remedieze situatia, asfel ca toti turisti sa poate ajunge pe malul lacului. Proiectul autoritatilor locale prevede si un ponton cu hidrobicciclete.

Ioan Ţintean, vicepresedinte CJ BN :”A fost depusa o oferta, un singur plic, o oferta care dupa ce am deschis plicul s-a constatat ca corespunde criteriilor minimale pe care le-am pus in caietul de sarcini in sensul ca trebuie sa aiba minim 30 de m deschidere la lac sa fie de la 60 de ari, 600 de mp in sus.

Vezi aici Video:

Accesul la apa nu este singura problema a turistilor. Acestia se plang si de drumul plin de cratere dar si de locurile putine de cazare.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentCa sa mai usureze penitenciarele din Romania, mii de puscariasi VOR FI ELIBERATI!
Articolul următorEl este CEL MAI BOGAT medic din Romania! Incredibil CATI BANI a putut sa stranga, cei mai multi de la STAT!