Acasă Botosani Parca le-a luat Dumnezeu mintile! Scandal cu topoare in Botosani pentru numirea...

Parca le-a luat Dumnezeu mintile! Scandal cu topoare in Botosani pentru numirea unui preot!

20

Numirea unui preot nedorit intr-o localitate din judetul Botosani s-a lasat cu mare scandal din care nu au lipsit rangi, topoare si bate. Totul s-a petrecut duminica dimineata in localitatea Schit Oraseni din comuna Cristesti, judetul Botosani la biserica „Schimbarea la Fata a Domnului”.

Conflictul a plecat de la investirea unui nou preot paroh, dupa ce preotul titular pe post a fost caterisit de reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Asa ca s-au format rapid doua tabere: prima a noului preot si a reprezentantilor Mitropoliei insotiti de jandarmi si politisti, iar cealalta care tinea partea preotului exclus din biserica.

Martorii sustin ca a urmat un sir de agresiuni si ca preotul Ioan Ungureanu, cel care a primit interdictia de a mai sluji, a fost lovit de reprezentantii Mitropoliei.

„La 6.00 dimineata, parintele a venit la slujba. S-a intalnit cu femeia care vinde lumanari, cu dascalul, au intrat in biserica, s-au inchinat si s-a pregatit pentru Sfanta Liturghie. Au inceput ceasurile, a inceput rugaciunea si au auzit portiere de masini. Parintele, cand a auzit, a iesit la usa. A inchis prima usa. Ei au venit cu ranga, cu topoarele sa zboare usa bisericii care este monument istoric. Au venit sa instaleze un alt preot. Parintele s-a asezat in usa bisericii si, vazand ca nu pot sa sparga, l-au luat pe parinte de gat si l-au trantit jos, l-au batut cu picioarele si i-au luat camera”, a povestit Violeta Ungureanu, sotia preotului caterisit.

„Eu, cand am venit aici, am gasit usa sparta, alt preot inauntru, bodyguarzi, jandarmi care bruscau oamenii din sat. Preotul a fost strans de gat, tarat pe jos. Sunt martori care pot confirma treaba asta”, sustine un localnic.

Preotul nou a fost fugarit de localnici, iar cel caterisit a oficiat slujba religioasa de duminica.

Ioan Ungureanu a fost dat afara din biserica pentru ca a refuzat sa il mai pomeneasca in biserica, la slujbe, pe mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Teofan.

Preotul Ioan Ungureanu de la biserica de lemn din localitatea Schit Oraseni, comuna Cristesti, a fost sanctionat de Consistoriul eparhial al Arhiepiscopiei Iasilor dupa ce a fost acuzat de: schisma, neascultarea fata de fetele bisericesti, de contrazicerea publica a pozitiei bisericii, de insulta, calomnie, defaimare si clevetirea in public, dar si de instigare la atitudini si fapte negative si de savarsirea Sfintelor Taine cu nerespectarea prevederilor tipiconale.

sursa: AGERPRES

sursa foto: botosaninews.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos