17.2 C
București
vineri, februarie 23, 2024
AcasăStirea zileiBotosaniPrimar PSD, la un pas de falimentul primariei: ”Pun lacatul pe usa!”...

Primar PSD, la un pas de falimentul primariei: ”Pun lacatul pe usa!” Si-au marit singuri salariile nesimtite si acum nu si le mai pot plati!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Tot mai multe primării ajung în pragul falimentului după majorarea salariilor. Comuna Dimăcheni din Botoșani nu mai are niciun ban în vistierie. Salariul mediu în instituție a ajuns la 6.000 lei, dar angajații nu se pot bucura de mărire. Niciunul nu și-a luat leafa luna aceasta. Iar datoriile primăriei cresc. 

Un primar din judeţul Botoşani anunţă că va pune lacătul pe primărie şi va trimite salariaţii acasă dacă nu va obţine fonduri pentru plata salariilor şi a cheltuielilor curente.

Primarul comunei Dimăcheni, Ştefan Cojocariu, a declarat, luni, pentru Agerpres, că intenţionează să întrerupă activitatea administrativă şi să pună lacătul pe uşa instituţiei.

”Eu nu am bani nici de salarii, nici de utilităţi. Cred că închid Primăria. Dacă nici luna aceasta nu primesc nimic, închid Primăria. Toată lumea pleacă acasă, pun lacăt pe uşă. Ce să fac?”, a afirmat Cojocariu.

Primăria Dimăcheni are nevoie de peste un milion de lei pentru a asigura salariile şi cheltuielile de funcţionare până la sfârşitul anului.

Comuna Dimăcheni este cea mai mică din judeţul Botoşani, având 1.400 de cetăţeni. Ea este administrată de un primar şi un consiliu local compus din nouă consilieri, dintre care majoritatea – opt – social-democraţi.

Ultimele stiri