10.5 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăStirea zileiBotosaniSingurul liceu din Romania remarcat si premiat de Oxford Academy!

Singurul liceu din Romania remarcat si premiat de Oxford Academy!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Consiliul Uniunii Academice din Oxford a decis sa acorde unul dintre cele mai prestigioase premii din Europa unui liceu din Romania 

Premiul a fost primit de Colegiul Național ”AT Laurian” din Botoșani. Ca un detaliu, liceul botoșănean a reușit o promovabilitate de 100% la examenul de Bacalaureat din acest an, scrie Greatnews.ro.

European Quality Award este un prestigios premiu acordat celor care pot demonstra excelenţă în managementul calităţii. Acest premiu, inaugurat în 1992, are mai multe nivele printre care şi cel educaţional. În acest an European Quality Award a fost decernat în cadrul unui forum la care au participat 200 de ţări, susţinut în localitatea elveţiană Lucerna.

Forumul a avut trei secțiuni: bussiness, medicină şi management educaţional . La secţiunea management educaţional, singurul liceu din România nominalizat şi premiat la acest forum prestigios a fost Colegiul Naţional ”AT Laurian” din Botoşani prin directorii Mihaela Prăjinariu şi Ioan Onofrei. Aceştia au participat în cadrul secţiunii ”Quality in Education: Trends, Strategies, Practices”.

Prin intermediul directorilor, liceul botoşănean a fost premiat mai precis pentru calitatea managementului, a imaginii regionale impecabile în zona educaţiei şi ştiinţei, ca furnizori de servicii educaţionale de înaltă calitate.

În acest an, liceul din Botoșani a primit, pentru a doua oară consecutiv, și titlul de ”școală europeană”. În ultimii trei ani, Colegiul Național ”AT Laurian” a derulat un număr-record de 44 de proiecte și activități cu implicare europeană.

Colegiul Naţional AT Laurian se confundă cu istoria Botoşaniului dar şi a educaţiei la nivel naţional. A fost întemeiat ca Gimnaziu în 1859 şi mai apoi în 1868 devenind liceu. În 1885, liceul se mută în clădirea actuală, o clădire de patrimoniu veche de aproape 130 de ani în care au învăţat generaţii întregi de elevi. De la sfârşitul secolului al XIX lea, liceul botoşănean devine unul de elită la nivelul întregii Moldove. La acest colegiu au învăţat fii de boieri sau oameni de afaceri ai Botoşaniului post şi interbelic devenind avocaţi sau oameni de ştiinţă apreciaţi. Totodată istoricul Nicolae Iorga a învăţat la AT Laurian în perioada cât acesta era încă gimnaziu.

Ultimele stiri