Acasă Botosani Situatie medicala EXTREM DE CIUDATA la Botosani, in lume mai exista doar...

Situatie medicala EXTREM DE CIUDATA la Botosani, in lume mai exista doar 8 cazuri! Cum s-a nascut acest copil!

Un caz medical extrem de rar în întreaga lume a apărut în România. Un copil s-a născut la Botoșani fără față, iar medicii români au decis să-l opereze în ţară. Prima intervenție a fost un succes, spun doctorii care nu s-au mai confruntat până acum în România cu o astfel de situaţie.

Băiatul, cu o malformație cranio-facială teribilă, nemaiîntâlnită de medicii din România, a fost transferat imediat la Spitalul pentru Copii din Iași, unde există specialiști în chirurgie reparatorie, scrie digi24.ro

Luni, după o operaţie de opt ore, medicii au reuşit să facă un prim pas către o viaţă normală a copilului.

Radu Terinte, managerul Spitalului de Pediatrie Sfânta Maria Iaşi: „Copilul nu avea zona centrală a feţei şi zona plafonului gurii. Cazurile acestea sunt rarisime. Practic sunt declarate şi cunoscute în literatura mondială opt astfel de cazuri, iar în Romania, din câte știm, este primul caz de acest fel.”

Mama copilului are 40 de ani şi este din Botoşani. Medicii spun că femeia şi-a dorit foarte mult un al doilea copil. Şi asta deşi doctorii i-au spus este riscant. Femeia a avut o boală gravă în trecut pentru care a făcut tratament.

Vezi video aici:

Sunt doar opt astfel de cazuri în lume. Juliana Wetmore din Statele Unite ale Americii este unul dintre ele. S-a născut acum 12 ani, fără aproape jumătate din faţă. A trecut prin 45 de operaţii, iar chinul încă nu s-a încheiat.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentVIRALUL ZILEI – S-au casatorit in straie TRADITIONALE ROMANESTI si au cucerit inimile tuturor!
Articolul următorAdevarul despre cauzele producerii CELUI MAI GRAV ACCIDENT IN LANT de pe o autostrada in Romania!