23.5 C
București
joi, iulie 25, 2024
AcasăStirea zileiConstantaTatăl fetei ucise de Vlad Pascu la 2 Mai: „Dacă Poliția își...

Tatăl fetei ucise de Vlad Pascu la 2 Mai: „Dacă Poliția își făcea datoria, copiii noștri trăiau”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

„Dacă Poliția își făcea datoria, copiii noștri trăiau”, a declarat, miercuri, Cătălin Ştefan Dragomir, tatăl Robertei, fata de 20 de ani ucisă în accidentul cumplit de la 2 Mai provocat de un tânăr drogat. B[rbatul spune că, în sfârșit, ancheta în acest caz a intrat în linie dreaptă. 

Prinții Robertei au mers, miercuri, la Brigada Rutieră București, pentru a fi audiați. Potrivit HotNews.ro, audierile în cazul lor sunt făcute în Capitală pentru a nu fi necesară deplasarea acestora la Constanța, acolo unde se derulează ancheta.

„În sfârșit, ancheta a intrat în linie dreaptă și sperăm să rămână așa, să nu scape”, a afirmat tatăl Robertei.

Despre expertiza medicală, care a stabilit că Vlad Pascu consumase șase tipuri de droguri, bărbatul a spus că nu a văzut-o și că se aștepta ca aceasta să fie depusă la dosar.

„Eu nicio secundă nu am pronunțat cuvintele droguri, drogat, am spus doar că este (șoferul – n.r.) criminal”, a afirmat tatăl Robertei.

Întrebat despre lipsa de reacție a Poliției, care trebuia să îl oprească pe Vlad Pascu să se mai urce la volan, acesta a răspuns:

„Dacă Poliția își făcea datoria, copiii noștri trăiau (…). Cine a greșit să platească. Dacă se voia protejarea acestui tânăr trebuie să fie protejat nelăsându-l să se urce la volan. I se rețineau mașina, plăcuțele de înmatriculare.

Șoferul drogat care a ucis 2 tineri în 2 Mai a intrat în sevraj la închisoare. Doctorii supraveghetori spun că a devenit agresiv verbal

Sunt curios cine au fost ceilalți tineri care s-au plimbat pe acolo cu mașina decapotabilă, pentru că eu cred că de acolo pleacă protecția (când a fost oprit de poliție cu câteva ore înainte de accident și s-au găsit droguri în autoturism, în mașină cu Vlad Pascu se mai aflau doi tineri – n.r.). Eu sper ca așa ceva să nu se mai întâmple în România”, a mai spus bărbatul.

În accidentul provocat de Vlad Pascu, care a intrat cu mașina într-un grup de opt tineri, și-au pierdut viața Roberta Marina Dragomir (20 de ani) și Sebastian Andrei Olariu (21 de ani). Ei erau studenți la Facultatea de Geografie a Universității București. Alți trei tineri au fost răniți.

Tragedia de la 2 Mai a aruncat într-un nou scandal Poliția Română, condusă (din mai 2021) de către inspectorul general Benone Matei, aflat în subordinea directă a chestorului Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul de Interne.

Reamintim că accidentul a scos la iveală detalii revoltătoare. Vlad Pascu fusese oprit de poliție de două ori înainte de a omorî doi adolescenți. Mai exact, cu o zi înaintea tragediei, la un filtru, și chiar în  noaptea în care s-a produs tragedia. În ambele dăți a fost lăsat să plece, deși i-au fost găsite droguri în mașină, iar autoturismul nu avea asigurare RCA valabilă.

Ultimele stiri