Acasă Constanta Șeful Poliției Române, despre accidentul de la 2 Mai: „100% putea fi...

Șeful Poliției Române, despre accidentul de la 2 Mai: „100% putea fi evitat, s-au făcut erori impardonabile”

Șeful Poliției Române, Benone Matei, a afirmat marți că accidentul de la 2 Mai putea fi evitat și că nu au fost intervenții în favoarea șoferului, ci s-au comis greșeli impardonabile. Reacția vine extrem de târziu, la 10 zile de la tragedie și abia după ce ministrul de Interne a fost cel care a anunțat măsuri dure la IPJ Constanța.

„100% accidentul putea fi evitat”, a declarat şeful Poliţiei Române, Benone Matei, la o conferință de presă organizată marți în Constanța, întrebat dacă accidentul de la 2 Mai putea fi evitat.

„Vă rog să-mi permiteţi că această cercetare prealabilă să se facă cu maxim echilibru şi cu celeritate. Este evident că au fost o serie de sincope aici. Din nefericire, a fost o serie de erori impardonabile”, a spus șeful IGPR, potrivit News.ro.

„Asta încercăm noi să facem în acest proiect, să eliminăm cu orice preţ eroarea umană, prin automatizarea fluxului de informaţii, prin multe alte sisteme care să ne permită să reacţionăm integrat şi să evităm ca un singur agent sau un singur lucrător să ia decizii capitale pe situaţii complicate”, a mai spus şeful Poliţiei Române.

Întrebat şi dacă a existat vreo intervenție pentru ca tânărul de 19 ani care a produs accidentul, Vlad Pascu, să fie lăsat în pace de poliţişti, Benone Matei a răspuns: „Este exclus”.

El a participat marți la numirea noului şef interimar al Inspectoratului de Poliție Județean Constanţa, Mădălina Vlangăr.

În aceeași conferință de presă, fostul șef al IPJ Constanța, Adrian Glugă, a spus că a solicitat eliberarea din funcţie pentru a se pune la dispoziţia celor care fac verificări legate de accidentul de la 2 Mai.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentHalal Justitie: Tatăl lui Vlad Pascu – ucigasul drogat din 2 Mai – ar fi fugit din țară! Mihai Pascu ar fi părăsit România prin Vama Veche
Articolul următorProf. dr. Adrian Streinu Cercel: “Toate persoanele născute înainte de 1990 ar trebui să se testeze de hepatita B, hepatita C și HIV”