Acasă Comentariul zilei Părintele Necula susține vaccinarea: „In mana lui Dumnezeu stau si astfel de...

Părintele Necula susține vaccinarea: „In mana lui Dumnezeu stau si astfel de vaccinuri”

413

Preotul Constantin Necula sustine campania de vaccinare, afirmand ca „a crede ca vaccinul e o incalcare a unei dogme tine de invelirea anatomiei in ideologie si e extrem de periculos”.

​„A crede ca vaccinul e o incalcare a unei dogme tine de invelirea anatomiei in ideologie si e extrem de periculos, si daca privesti dintr-o parte si din alta. Credincios inseamna om cu incredere in Dumnezeu si care-l lasa si pe Dumnezeu sa aiba incredere in el. Adica un om lucid care constientizeaza o data in plus ca este in mana lui Dumnezeu, iar in mana lui Dumnezeu, din cand in cand, stau si astfel de vaccinuri”, a spus Necula la Digi24.

„Trebuie explicat oamenilor foarte atent si fara nicio presiune din cale afara, noi suntem sub presiunea timpului, asta ne costa acum. Raportam numarul de vaccinati si asta ne costa, in timp, dar cred ca e un moment sa respiram un pic, sa luam aer in piept si sa vedem cum ii facem pe oameni sa inteleaga ca nu sunt cobai, ca nu se supune asupra lor o presiune de genul acesta”, a mai spus preotul.

Intrebat daca se va vaccina, preotul a raspuns: „Este o chestiune de intimitate personala intre mine si medicul meu de familie, iar mai nou intre mine si angajatorul meu”.

Ministerul Sanatatii a anuntat duminica, intr-o postare pe Facebook, ca Biserica Ortodoxa Romana va sprijini campania de vaccinare si va difuza materiale informative in eparhii, printr-o brosura intitulata “Vaccinarea impotriva COVID-19 in Romania. Gratuita. Voluntara. Sigura.”

„Incheiem duminica si aceasta saptamana cu bucurie si cu multa speranta pentru crestinii ortodocsi sau catolici din Romania si de pe intreaga planeta. Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Romaniei, a anuntat ca Biserica Ortodoxa Romana va difuza materiale informative despre vaccinare in eparhii, printr-o brosura intitulata ‘Vaccinarea impotriva COVID-19 in Romania. Gratuita. Voluntara. Sigura’”, a scris Ministerul Sanatatii, duminica seara, pe pagina oficiala de Facebook.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos