26.6 C
București
marți, iunie 25, 2024
AcasăSocialSanatatePariu ca NU STIAI asta! De unde provin CU ADEVARAT urzicile din...

Pariu ca NU STIAI asta! De unde provin CU ADEVARAT urzicile din pietele romanesti!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Dezamăgire natională! România are șanse scăzute să se mai califice la Campionatul European

Belraus-România a fost o partidă dezamăgitoare, mai ales pentru...

Dacă credeați că în România nu se mai poate aduce nimic din spațiul comunitar pentru că am reușit să importăm tot ce produc alte state membre, se pare că vecinii noștri bulgari reușesc să ne surprindă anul acesta și vin pe piață cu urzici, scrie agrointel.ro.

Prețul urzicilor, altădată singura sursă de venit a multor oameni sărmani care trudesc culegându-le, a început să o ia mult în jos chiar dacă abia acum începe sezonul lor. Cauza nu este cererea mai mică, ci faptul că vecinii noștri ne-au speculat apetitul și ne trimit zilnic mașini pline cu saci de urzici. Potrivit lui Gheorghe Vlad, președintele Asociației Producătorilor de Legume din România, abundența acestui produs pe piața românească nu are altă consecință decât scăderea prețului.

Potrivit legumicultorului, urzicile bulgărești au fost prezente și anul trecut pe piață românească, dar acum au fost aduse cantități însemnate și nu sunt singurele produse care sufocă producătorul român. Lângă urzicile bulgărești se adaugă ridichile și ceapa verde tot de la vecini și salata verde adusă din Italia.


Citeste si:

ATENTIE, nu orice urzici sunt bune de mancat! Vezi cum le alegi pe cele mai bune!

Lumea credea ca este sanatoasa, dar adevaratele efecte ale URZICII sunt UIMITOARE!


”Piața românească a ajuns să fie bulversată din cauza sacilor de urzici care se aduc din țara vecină. Nu pot să spun dacă bulgarii s-au specializat pe cultivarea urzicii din cauza faptului că în această perioadă a anului la noi sunt foarte consumate, însă nu pot să îmi dau seama cum sacii de urzici ce vin de la ei sunt extrem de curați, urzica nu are iarbă în ea așa cum se întâmplă în cazul celor pe care le vând bătrânii la piață și sunt culese din flora spontană. Nu pot să-mi dau seama de unde le adună bulgarii sau cum au făcut rost de ele, pentru că ei nu sunt așa de harnici să stea în genunchi și să adune urzici în cantități așa de mari. Acum așa cum vine ridichea și ceapa verde ambalată la folie, tot așa vin urzicile la sac”, a declarat pentru Agrointeligența Gigi Vlad, președintele Asociației Producătorilor de Legume din România.

Mai mult, pe agrointel.ro.

Ultimele stiri