Acasă ACTUALITATE Pe cine a pus Dragnea sa conduca politica externa a Romaniei?! Inainte...

Pe cine a pus Dragnea sa conduca politica externa a Romaniei?! Inainte de Revolutie Melescanu sustinea, in scris, confiscarea proprietatilor capitaliste de catre comunisti!

330

Actualul şef al diplomaţiei româneşti, Teodor Meleşcanu, a apărat, în lucrarea sa de diplomă, redactată în 1966, necesitatea şi legalitatea confiscării de către comunism a „proprietăţii capitaliste”, dezvăluie România Liberă.

Meleşcanu a încercat să minimalizeze, în lucrarea sa de diplomă „Probleme juridice privind naţionalizările efectuate în ţările socialiste”, procesul confiscărilor comuniste, susţinând că „lucrarea se referă la chestiuni legate de procesul de naţionalizare şi face o evaluare a problemelor de natură juridică ridicate de acesta”.

Argumentele din lucrarea de diplomă – notată cu nota zece – folosite în 1966 de Teodor Meleşcanu sunt luate din Marx, Engels, Gheorghe Gheorghiu-Dej, Lenin, Buletinul Oficial Comunist, diverse documente ale PCR sau ale Uniunii Sovietice.

În faţa jurnaliştilor, ministrul de Externe a argumentat că aceste nume fac parte din literatura de specialitate şi nu a putut să le ignore atunci când a abordat o asemenea temă.

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos