Acasă Social Pensiile sunt indexate cu 4%. Salariul minim pe economie creste in doua...

Pensiile sunt indexate cu 4%. Salariul minim pe economie creste in doua etape

24

pensiiPensiile vor creste cu 4%, Cabinetul Ponta aproband, in sedinta de guvern de marti, majorarea punctului de pensie de la 732,8 lei la 762,1 lei.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Executivului, a fost adoptata OUG pentru modificarea si completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Valoarea punctului de pensie pentru anul acesta este 762,1 lei, in urma majorarii cu 29,3 lei a nivelului actual de 732,8 lei, aflat in vigoare din octombrie 2009.

De altfel, legislatia in vigoare stipuleaza ca valoarea punctului de pensie se majoreaza anual cu 100% din “rata medie anuala a inflatiei”, la care se adauga 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut realizat, modificarea fiind introdusa ca masura de prevedere pentru situatia in care institutiile abilitate nu ar avea posibilitatea sa comunice in timp util indicatorii.Daca unul dintre cei doi indicatori are o valoare negativa, la stabilirea valorii punctului de pensie va fi utilizat indicatorul cu valoare pozitiva, iar daca ambii au valori negative, se va mentine ultima valoare a punctului de pensie. Uou in sedinta de marti, Guvernul a adoptat o hotarare pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata. Astfel, incepand cu februarie nivelul acestuia este stabilit la 750 de lei, pentru ca din 1 iulie sa ajunga la 800 de lei.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentGuvernul a aprobat modificarea Codului Fiscal. Ce schimbari intervin
Articolul următorSe pregateste privatizarea CFR Marfa