18.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăSocialSe cauta solutii pentru acordarea ajutorului la energie

Se cauta solutii pentru acordarea ajutorului la energie

in:

Stiri pe acelasi subiect

MCMinisterul Muncii va lucra cu Banca Mondiala pentru a gasi solutia cea mai buna privind acordarea ajutorului pentru consumatorii casnici de energie electrica.

”Am primit un sprijin consistent si vom lucra in continuare cu Banca Mondiala pentru a gasi cea mai buna solutie de acordare a ajutorului pentru consumul de energie electrica, pentru a stabili exact grupele cele mai vulnerabile, nivelul venitului de luat in calcul si, eventual, alte elemente de care tinem cont la acordarea ajutoarelor sociale”, a explicat ministrul Mariana Campeanu. Aceasta a precizat ca, din 2015, venitul minim de insertie va cuprinde, pe langa ajutoarele de incalzire si cel pentru sustinerea familiei, si ajutorul pentru energie.

”Intrucat preturile la energie vor creste din aprilie, vom cauta o forma de acordare (a ajutorului pentru energie n.r), incepand chiar din luna aprilie. O vom stabili impreuna cu Banca Mondiala pentru ca ei fac o cercetare speciala in acest scop. In momentul in care vom gasi o solutie, o vom promova prin Guvern”, a mai spus ministrul Muncii.

La stabilirea nivelului venitului care va fi luat in calcul, Ministerul Muncii “incearca sa gaseasca, impreuna cu Banca Mondiala, o forma cat mai favorabila cetateanului”, a subliniat Mariana Campeanu, amintind ca la acordarea ajutorului de incalzire se iau in calcul si activele detinute de catre cetateni (masini, terenuri etc).”’Sa nu mai numaram bibilici si sa gasim forma adecvata pentru ca persoanele care au nevoie de aceste ajutoare sa le primeasca”, a spus oficialul guvernamental.

Referindu-se la numarul de consumatori vulnerabili, Mariana Campeanu a estimat ca ar putea fi in jur de cateva milioane de persoane. De asemenea, ea a aratat ca s-a estimat o crestere a facturii la energie cu circa 7 lei/luna, iar intentia este sa se ofere consumatorilor vulnerabili o suma acoperitoare, “un pic mai mare, de pilda zece lei”.

Ultimele stiri