Acasă ACTUALITATE Pentru ca n-a facut nimic in Guvern, PSD se pregateste s-o lase...

Pentru ca n-a facut nimic in Guvern, PSD se pregateste s-o lase pe Firea fara minister: „Eu sustin o reducere a numarului de ministere”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunta din nou ca vrea sa comaseze Ministerul Familiei cu cel al Sportului. Ministerul Familiei a fost infiintat, anul trecut, special pentru Gabriela Firea.

„Eu sustin o reducere a numarului de ministere. Eu am 7 secretari de stat la Ministerul Transporturilor. Am spus-o si presedintelui meu de partid, Marcel Ciolacu, si am spus-o si prim-ministrului, daca tot vorbim de ordonanta cu reduceri de cheltuieli, hai sa incepem si de la reduceri de ministere, nu doar secretari de stat. Sa stiti ca eu stiu foarte bine cum s-a facut aceasta harta a secretarilor de stat. Sunt vreo 200 acum, urmare a negocierilor celebre.

Sapte secretari de sunt, nu doar la transporturi, care oricum e unul dintre cele mai mari ministere. Uitati, sapte secretari de stat la MIPE (Ministerul Investitiilor si proiectelor Europene, n.r.), sapte secretari de stat la Mediu”, a afirmat Sorin Grindeanu duminica, la Digi 24, citat de Agerpres.

In context, acesta a aratat ca Ministerul Antreprenoriatului si Turismului poate functiona foarte bine in Ministerul Economiei, in timp ce Ministerul Familiei se poate comasa cu Ministerul Sportului.

„Nu vad de ce am avea un Minister al Antreprenoriatului, Turismului s.a.m.d. cand poate sa functioneze foarte bine, asa cum a functionat, in Ministerul Economiei. De asemenea, mi se pare foarte mult sa existe un Minister separat Familie, Tineret, poate Familie, Tineret si Sport.

Eu am spus, sunt totusi anumite anumite componente care in mod clar pot fi reduse dincolo de numarul de secretari de stat. Si sustin punctul asta de vedere.

L-am spus acum doua zile la Constanta, alaturi de Adina Valean (comisarul european pentru transporturi, n.r.), si-l voi sustine zilele urmatoare la posibilele negocieri. Chiar cred ca se poate, va spun. Conduc un minister cu sapte secretari de stat, trei PSD, trei PNL, unul UDMR. Cam mult”, a subliniat vicepremierul Sorin Grindeanu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentMarian Godină despre copilul care a câștigat ”Românii au talent”: „M-am minunat de ce îi mai duce capul pe unii părinți să își pună copiii să spună”
Articolul următorVIDEO – Dance Your Worries Away – o experiență mindfulness