Acasă ACTUALITATE Rezultate alegeri Turcia: Scaunul lui Erdogan se clatina, turcii vor avea un...

Rezultate alegeri Turcia: Scaunul lui Erdogan se clatina, turcii vor avea un nou tur de scrutin pentru desemnarea presedintelui

Cele aproximativ 200.000 de secţii de votare din Turcia s-au închis duminică la ora locală 17:00 (14:00 GMT) după ce au primit fără incidente semnificative, de la ora 08:00, o mulţime de alegători, chemaţi să-l aleagă pe cel de-al treisprezecelea preşedinte al Republicii şi să reînnoiască parlamentul, relatează AFP.

Numărarea voturilor a ajuns la 98,4%, iar cifrele principalilor candidați par înghețate
Erdogan 49,3 %

Kilicdaroglu 45,0%

Ogan 5,2%

Lira turcă a scăzut în raport cu euro, investitorii exprimându-şi dezamăgirea că era de economie neconvenţională a lui Erdogan nu pare să se încheie imediat.
De asemenea, moneda a slăbit în raport cu dolarul, lira fiind pe cale să aibă cea mai proastă şedinţă de la începutul lunii noiembrie, scrie The Guardian.

Lira, care este predispusă la oscilaţii puternice înainte de orele obişnuite de tranzacţionare, a slăbit cu 5% de la începutul anului.

Moneda a pierdut aproape 95% din valoarea sa în ultimul deceniu şi jumătate, deoarece politicile economice neinspirate au dus la cicluri spectaculoase de creştere şi descreştere, la crize galopante de inflaţie şi la turbulenţe pe piaţa valutară.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentȘerban Huidu despre micul geniu care a castigat ”Românii au talent”: ”Nu un băiețel care și-a sacrificat copilaria învățând versuri patriotice reprezintă viitorul”
Articolul următorMarian Godină despre copilul care a câștigat ”Românii au talent”: „M-am minunat de ce îi mai duce capul pe unii părinți să își pună copiii să spună”