Acasă Social Perchezitii DNA la CJ Cluj! Deputata Elena Uioreanu, vizata in acest dosar!

Perchezitii DNA la CJ Cluj! Deputata Elena Uioreanu, vizata in acest dosar!

32

DNA a efectuat mai multe perchezitii la sediul CJ Cluj si la locuinta presedintelui CJ Horea Uioreanu. Deputata Elena Uioreanu este si ea vizata in acest dosar, potrivit unor surse judiciare.

Sursele citate au declarat ca deputata PNL Elena Uioreanu este in atentia anchetatorilor in dosarul in care se fac cercetari pentru fapte de coruptie, care ar fi fost comise in perioada 2013-2014, de catre persoane din conducerea Consiliului Judetean.

In acest dosar, procurorii Serviciului Teritorial Cluj al DNA au facut, miercuri dimineata, perchezitii la locuinta presedintelui Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, acesta declarand, la momentul perchezitiilor, ca pune la dispozitia anchetatorilor documente, fara a face alte precizari.

Ulterior, Horea Uioreanu a fost dus de la domiciliul sau din Cluj-Napoca la sediul CJ, el plecand de la locuinta impreuna cu anchetatorii care i-au perchezitionat casa.

Perchezitii au loc, miercuri, la mai multe adrese din judetul Cluj, printre care si la Consiliul Judetean, intr-un dosar privind presupuse fapte de coruptie, in acest caz fiind vizat si presedintele CJ, Horea Uioreanu, potrivit unor surse judiciare faptele vizand dare si luare de mita.

Birourile presedintelui CJ Cluj si ale altor directori din Consiliul Judetean Cluj au fost sigilate.

Sefa Directiei de Dezvoltare si Investitii de la Consiliul Judetean Cluj, Mariana Ratiu, a fost adusa la sediul institutiei de catre doi anchetatori, care au facut perchezitii si la locuinta acesteia.

Surse judiciare au declarat ca in acest caz sunt vizate finantari bugetare catre societati comerciale private apropiate lui Horea Uioreanu, care ar fi dat contracte cu finantare din bani publici unor firme detinute de persoane apropiate acestuia, el primind ulterior o parte din acesti bani.

In ancheta ar fi vizat si omul de afaceri Ioan Bene, proprietarul Napoca Constructii SA, firma care care a construit noua pista a Aeroportului din Cluj, au precizat sursele citate.

Anchetatorii au facut perchezitii si la Aeroportul din Cluj, de unde vor ridica documente.

In acelasi dosar ar fi vizat si consilierul judetean Ioan Petran, presedintele PNL Cluj-Napoca si conferentiar la Facultatea de Constructii a Universitatii Tehnice din Cluj. Procurorii au facut perchezitii atat la locuinta lui Petran, cat si la biroul acestuia de la Facultatea de Constructii.

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca procurorii Serviciul Teritorial Cluj fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, in perioada 2013-2014, de catre persoane cu functie de conducere de la nivelul autoritatilor locale.

Potrivit DNA, in aceasta cauza au fost facute, miercuri, perchezitii domiciliare la 11 adrese din municipiul Cluj-Napoca, la sediile unor societati comerciale, la institutii publice si la domiciliile unor persoane.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos