Acasă Justitie Perchezitii la Dumitru Iliescu, fostul sef al SPP, in dosarul Hrebenciuc! Vezi...

Perchezitii la Dumitru Iliescu, fostul sef al SPP, in dosarul Hrebenciuc! Vezi care este legatura dintre Iliescu si Hrebenciuc! In dosar este urmarit penal si Dan Sova!

42

Procurori DNA fac perchezitii la locuinta fostului sef al SPP, Dumitru Iliescu in dosarul in care Viorel Hrebenciuc este urmarit penal pentru fapte de coruptie. Fostul sef al SPP l-ar fi informat pe Hrebenciuc ca este interceptat de DNA. In acelasi dosar mai este urmarit penal si senatorul Dan Sova. Perchezitiile au loc si la alte adrese din Capitala. 

Dumitru Iliescu SPP

Doua masini ale DNA, insotite de alte trei ale Jandarmeriei, au plecat din sediul Directiei, in jurul orei 17.45. catre locuinta lui Dumitru Iliescu dar si la alte adrese din Capitala.

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a fost anuntat de procurorii DNA ca este urmarit penal intr-un nou dosar, in care este acuzat de instigare la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, trafic de influenta, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si cumparare de influenta.

In acelasi dosar mai este implicat si senatorul Dan Sova. Viorel Hrebenciuc si Dan Sova au discutat despre posibilitatea adoptarii unei legi a amnistiei, in contextul dosarelor care ameninta libertatea vicepresedintelui Camerei Deputatilor, dar si a mai multor grei din PSD.

STENORGAME:

VIOREL HREBENCIUC: Acuma iti spun cinstit, cu toata chestiunea, va trebui sa facem intr-un fel cu amnistia. Uite si tu, ma ca…

DAN SOVA: Amnistie si gratiere obligatoriu!

VIOREL HREBENCIUC: Pe cuvant iti spun, Dane, si tu sa le spui la partid asta.

DAN SOVA: Si stiti ce trebuie facut, domnule presedinte – trebuie sa, nu o sa putem sa abrogam abuzul in serviciu, dar…

Potrivit DNA, Viorel Hrebenciuc si colegul sau de partid (Dan Sova, n.red.) s-au intalnit pe 17 octombrie, pentru a discuta despre acuzatiile care i se aduc lui Hrebeneciuc in dosarul retrocedarilor ilegale, luand in calcul, inclusiv posibilitatea de a fi condamnat. Mai mult Hrebenciuc i-a promis acestuia ca il va sustine in functia de presedinte PSD, daca acesta urma sa depuna un proiect de lege pentru amnistie si gratiere.

”La data de 17.10.2014, Viorel Hrebenciuc, lider al grupului parlamentar al unui partid din Camera Deputatilor, membru al Comitetului Executiv National al partidului respectiv si vicepresedinte al Camerei Deputatilor, si-a folosit influenta fata de un membru al aceluiasi partid politic, in scopul de a-l determina sa initieze o propunere legislativa privind amnistia si gratierea unor pedepse.

Pentru a evita executarea unei eventuale pedepse aplicate unui membru reprezentativ al partidului (care fusese condamnat nedefinitiv in prima instanta pentru luare de mita, la pedeapsa inchisorii) si pentru a evita ca o eventuala condamnare a lui Viorel Hrebenciuc sa fie pusa in executare, Viorel Hrebenciuc i-a cerut colegului sau de partid sa il asigure ca va fi adoptata o lege de amnistie si gratiere, solicitare pe care colegul sau de partid a acceptat-o”, se arata in comunicatul DNA.

Dan Sova a admis ca s-a intalnit vineri cu Viorel Hrebenciuc, dar a negat ca a discutat cu acesta despre posibilitatea initierii unei legi a amnistiei.

Sursa: Mediafax, Realitatea

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos