Acasă Auto Peste 100.000 de soferi nu au platit taxa de pod de la...

Peste 100.000 de soferi nu au platit taxa de pod de la Fetesti! Acum stau si asteapta CONSECINTELE!

32

In ultimele doua luni peste 450.000 de soferi au traversat statia de taxare de la Fetesti, insa un sfert dintre ei nu au platit.

Taxa nu figurează ca fiind plătită în cazul a 115.000 autovehicule, scrie digi24.ro. Există două variante în acest sens: fie numărul de înmatriculare a fost detectat eronat, iar în urma corecţiei acestuia de către agentul constatator se regăseşte o plată efectuată în termenul legal, fie pentru acel număr de înmatriculare nu a fost efectuată nicio plată, urmând a se încheia un proces verbal de constatare a contravenţiei.

Pe de altă parte, peste 389.000 şoferi au ales să plătească tariful de trecere la Staţia de Taxare Feteşti, folosind porţile prevăzute cu bariere şi agenţi încasatori.


Citeste si:

S-a semnat CONTRACTUL! Incep lucrarile la inca o AUTOSTRADA in Romania!

Cati KILOMETRI DE AUTOSTRADA a construit Guvernul Ponta? ZERO!


Cum şi cât plăteşti prin SMS? Plăteşti înainte sau după trecerea pe pod, până maxim la ora 24.00 a zilei următoare trecerii. Faci plata în doi paşi, prin trimiterea a două SMS-uri:

– Trimiţi primul SMS care conţine numărul de înmatriculare al autoturismului tău + categoria tarifară (4 categorii de autovehicule, conform indicaţiilor de mai jos, din tabel). Exemplu text SMS: B54AJV 1

– Primeşti un mesaj conţinând informaţii privind valoarea taxei de pod şi valoarea totală a SMS-ului de comandă. În mesaj şi se solicită şi confirmarea finală a comenzii, prin transmiterea, către acelaşi număr 7577, a unui SMS cu răspuns DA.

Cum se efectuează identificarea vehiculului şi controlul plăţii? O serie de camere video ce permit recunoaşterea automată a numărului de înmatriculare (ANPR) sunt poziţionate în Agenţia de Încasare, atât în punctul de intrare cât şi la cel de ieşire. Camerele video ANPR identifică trecerea aplicând o marcă temporală şi coordonatele GPS. Numărul înregistrat de camere la fiecare trecere este verificat în baza de date cu plăţi a ANPR. Dacă nu se achită tariful de trecere până la ora 24 a zilei următoare trecerii, aceasta va fi marcată drept posibilă contravenţie, urmând a fi întocmit un Proces Verbal de Constatare a Contravenţiei. Plata prin SMS se realizează pentru o singură trecere.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos