Acasă Sanatate Peste 2,5 milioane de vaccinuri vin în martie în România. Începe vaccinarea...

Peste 2,5 milioane de vaccinuri vin în martie în România. Începe vaccinarea în masă a populației

146

Începând din data de 15 martie, programările pentru vaccinare se vor face direct din lista de așteptare disponibilă în platforma de înscrieri, a anunțat astăzi medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Practic, pentru fiecare centru de vaccinare va fi disponibilă o listă de așteptare.

„În momentul în care în respectivul centru de vaccinare este un loc liber, persoana înscrisă pe lista de așteptare este notificată și are la dispoziție 24 de ore pentru a confirma programarea în respectivul centru de vaccinare. După data de 15 martie, centrele de vaccinare vor putea fi vizibile doar din lista de așteptare. Platforma este de așa natură încât va notifica persoanele care se află în lista de așteptare”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Etapa a 3-a a campaniei de vaccinare – populația generală – va începe în luna aprilie, însă programările se vor putea face începând cu data de 15 martie, pe lista de așteptare din platforma online de programări.

O persoană se va putea înscrie pe lista de așteptare la un singur centru de vaccinare, spune Valeriu Gheorghiță.

În schimb, o persoană care s-a înscris pe lista de așteptare la un centru poate renunța pentru a trece pe lista de așteptare de la un alt centru, a explicat Valeriu Gheorghiță.

În continuare nu se va putea opta pentru tipul de vaccin – Pfizer, Moderna sau AstraZeneca – spune coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos