Peste douazeci de ani vei fi dezamagit din cauza lucrurilor pe care nu le-ai facut, nu din cauza celor pe care le-ai facut!

twain17Samuel Langhorne Clemens (30 noiembrie 1835 – 21 aprilie 1910), cunoscut sub pseudonimul literar Mark Twain, a fost un scriitor, satirist si umorist american, autorul popularelor romane „Aventurile lui Tom Sawyer”, „Print si cersetor”, „Aventurile lui Huckleberry Finn” si „Un yankeu la curtea regelui Arthur”.

In ciuda problemelor sale financiare, Twain a fost renumit pentru umorul si buna sa dispozitie, datorita carora s-a bucurat de o popularitate imensa in intreaga lume. La apogeu, el a fost probabil cel mai popular american din acea vreme. In 1907, publicul s-a inghesuit la Expozitia Jamestown doar ca sa-l zareasca pe Mark Twain. S-a bucurat de prietenia mai multor celebritati, intre care autorul si criticul literar William Dean Howells, politicianul si autorul Booker T. Washington, inginerul si inventatorul Nikola Tesla, scriitoarea Helen Keller si magnatul Henry Huttleston Rogers. Autorul american William Faulkner a scris despre Twain ca a fost „parintele literaturii americane”.

Twain a murit in 1910 si este inmormantat la Elmira, statul New York.

 

 

„Peste douazeci de ani vei fi dezamagit din cauza lucrurilor pe care nu le-ai facut, nu din cauza celor pe care le-ai facut.” – Mark Twain