Acasă Cultura Petitie pentru demiterea ministrului educatiei: E o rusine nationala! Nu putem tolera...

Petitie pentru demiterea ministrului educatiei: E o rusine nationala! Nu putem tolera un agramat!

Liviu „Genunche” Pop,  ministrul Educatiei, se afla intr-un maraton de declaratii penibile si stupide. Pe langa greselile gramaticale, Pop insista cu manualele de sport pentru elevii de gimanziu. Pe Internet, a fost lansata deja o petitie in care se cere demisia lui Pop.

„Cerem demisia ministrului educatiei pentru afirmatiile mincinoase si deciziile aberante luate fara consultarea principalilor actori in actul educational – elevii, parintii, profesorii si societatea civila.
Solicitam revocarea URGENTA a ordinului trimis de Ministerul Educatiei la ISJ-uri, respectiv scoli gimnaziale din toata tara, pentru achizitionarea manualelor de sport de la editurile preferate!

Cerem cheltuirea banului public (BUGETUL MEN) cu buna-credinta si consultarea partilor interesate.

Solicitam o consultare publica REALA privind rectificarea bugetului MEN pentru anul scolar 2017 – 2018.

Propunem prioritizarea nevoilor din sistemul de educatie si alocarea bugetului MEN in functie de prioritatile identificate prin CONSULTARE PUBLICA AUTENTICA.
De ce este important?

– este o rusine nationala sa avem ministru al educatiei o persoana agramata
– vrem un ministru competent si deschis dialogului cu societatea civila
– educatia, domeniu de interes vital, este in colaps – ne trebuie oameni competenti la MEN, incepand cu ministrul
– nu mai vrem cheltuirea banului public dupa bunul plac, in defavoarea contribuabililor / copiilor nostri si in folosul unor interese obscure
– ne dorim sa avem un dialog bazat pe argumente, cu o persoana rezonabila, capabila sa inteleaga si sa fie disponibila la un dialog constructiv

Pentru toate aceste motive, va invitam sa semnati si sa va alaturati astfel campaniei pentru demiterea ministrului Pop. Copiii nostri, educatia romaneasca merita mult mai mult!
Cum va fi inmanata

Conferinta de presa si inmanare personala decidentilor a listei cu semnaturi”, se arata in textul petitiei, citat de Aktual24.ro.

Intrebat daca va demisiona in cazul in care elevii nu vor avea manuale la inceputul anului scolar, Liviu Pop a spus ca o va face numai daca vina este a ministerului, mentionand ca pot fi edituri care sa blocheze procedurile.

„Eu nu stau in scaunul de ministru. Eu implementez un program de guvernare. Daca intarzierea este din vina ministerului Educatiei, da, imi voi da demisia. Dar daca este vina unor edituri, care intentionat blocheaza acest lucru, vom vedea dupa data de 10 august. (…) Exista riscul sa se intarzie pentru ca anul trecut, in octombrie, ar fi trebuit finalizate programele scolare pentru clasa a V-a, daca aveam un Guvern responsabil. Le-am terminat noi dupa ce am venit, in martie, anul acesta”, a declarat ministrul Educatiei Liviu Pop, citat de Mediafax.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentFOTO-VIDEO Armata Rusa a simulat invazia Republicii Moldova!
Articolul următorGuvernul restituie romanilor toti banii incasati pe taxele de mediu intre 2007 si 2017