Presedintele Rectorilor din Romania: Nu mai este timp de pierdut cu experimente pe spatele romanilor!

14
Profesorul Sorin Cimpeanu, Președintele Consiliului Național al Rectorilor din România, a participat sâmbătă 05 august 2017 la simpozionului „In memoriam Ioan Lupaș”, eveniment ce a avut loc la Saliste, jud.Sibiu, alături de Pr. Constantin Necula, de Rectorul Ioan Bondrea și de Prof. univ. dr. Sorin Radu de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, de autorități locale și de reprezentanți Pro România.
Evenimentul a inceput cu o slujba de pomenire a Academicianului și omului politic Ioan Lupaș, un demn reprezentant al patriotismului și al virtuții profesionale academice și au fost apoi prezentate alocuțiuni ce au venit să reamintească despre rolul și contribuția adusă mediului academic și politic, de către înalta personalitate istorică, pe toată perioada vieții sale, arătându-se, încă o dată, importanța pe care o au reperele performanței și rezultatelor care pot crea efecte concrete pentru români.
Între ei, la loc de cinste se află istoricul  IOAN  LUPAŞ, cărturarul de la a cărui moarte s-a împlinit, luni, 3 iulie, o jumătate de secol.
Mesajul promovat de acest eveniment este că o țară trebuie construită pe baze solide, pe profesionalism și pe voință politică aptă să pună în centru prioritățile cetățenilor și ale țării. Este nevoie de oameni capabili și devotați. Nu mai este timp de pierdut cu experimente pe spatele românilor. Cinstirea și prețuirea înaintașilor poate contribui esențial la construcția unui viitor #altfel!