Acasă ACTUALITATE Pfizer face concedieri masive si muta activitatile in Romania

Pfizer face concedieri masive si muta activitatile in Romania

6780

Într-un moment când întreaga planetă este cu ochii pe ei, cererea de vaccinuri fiind mai mare ca oricând, grupul farmaceutic american Pfizer anunță că intenționează sa concedieze 15% din personalul centrului sau de distributie de la Zaventem (Belgia), urmand ca o parte din activitatile acestui centru sa fie delocalizate in Romania, informeaza cotidianul La Libre Belgique, citat de ziare.com.

Potrivit unor surse sindicale, aproximativ 38 din cei 238 de angajati de la centrul de distributie pe care Pfizer il are la Zaventem (Belgia) ar urma sa isi piarda locul de munca. Motivul avansat de conducerea companiei ar fi delocalizarea serviciului de planificare a aprovizionarii la Bucuresti (Romania).

Sindicatele se declara socate de acest anunt facut de Pfizer, unul din marii producatori de vaccinuri impotriva COVID-19, in plina pandemie.

„Recurgerea la concedieri in contextul sanitar actual este o palma pentru toti angajatii Pfizer care lucreaza la succesul companiei si care, printre altele, contribuie la productia de vaccinuri vaccinuri impotriva COVID-19”, a declarat Michel Barbuto, reprezentantul sindicatului CNE.

In replica, conducerea companiei vorbeste despre optimizarea organizarii. „Incercam in permanenta sa optimizam organizarea lantului de aprovizionare mondiala. In prezent exploram optiuni care ne vor permite sa ne centralizam mai bine resursele, sa imbunatatim eficacitatea proceselor, continuand in acelasi timp sa oferim cele mai bune servicii. Acest lucru ar putea sa se traduca prin redistribuirea unui numar de functii din cadrul lantului de aprovizionare in cadrul retelei noastre extinse”, a declarat un purtator de cuvant de la Pfizer.

Grupul farmaceutic american Pfizer are in prezent aproximativ 2.500 de angajati in Belgia, repartizati la patru locatii: Anderlecht (centru de cercetare clinica), Ixelles (sediu administrativ si comercial), Puurs (centru de productie) si Zaventem (centru de distributie).

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos