Acasă Stirea zilei Piata de capital din SUA supravegheata de femei. Elisse Walter o inlocuieste...

Piata de capital din SUA supravegheata de femei. Elisse Walter o inlocuieste pe Mary Schapiro la conducerea SEC

27

 

Presedintele SUA, Barack Obama, a desemnat-o pe Elisse Walter in functia de presedinte a Organismului de supraveghere a pietei de capital din SUA (Securities and Exchange Commission-SEC), a anuntat Casa Alba, citata de France Presse.


Elisse Walter, care este deja administrator la SEC, va prelua postul ramas liber dupa plecarea actualului presedinte, Mary Schapiro, la data de 14 decembrie 2012.

Numita in fruntea SEC imediat dupa venirea lui Barack Obama la Casa Alba, in luna ianuarie 2009, Mary Schapiro a avut drept misiunea repararea imaginii unei institutii discreditate pentru ca nu a putu impiedica criza financiara sau scandalul Madoff. “In ultimii patru ani am demarat un numar record de actiuni, am cunoscut una din perioadele cele mai incarcate in materie de reglementare si am abtinut din partea Congresului mai multa autoritate pentru a ne indeplini misiunea”, a subliniat Schapiro intr-un comunicat.

Mary Schapiro, 57 ani, a lucrat la SEC in perioada 1988 -1993, precum si in administratia Bill Clinton inainte de a preluat functia de presedinte a Autoritatii americane de reglementare a industriei financiare (FINRA).

Succesoarea sa, Elisse Walter (62 de ani), este licentiata a prestigioaselor universitati Yale si Harvard si in 1977 a inceput sa lucreze la SEC. In 2008 a fost numita in pozitia de administrator de catre presedintele George W. Bush si a asigurat interimatul in functia de presedinte al SEC pana la preluarea atributiilor de catre Mary Schapiro in luna ianuarie 2009.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos