Acasă Dosar Planul „Ultras” al rusilor de a pune mana pe Moldova!

Planul „Ultras” al rusilor de a pune mana pe Moldova!

Un grup de diversionişti din Serbia urma să ajungă săptămâna aceasta în Republica Moldova ca parte a suporterilor unei echipe de fotbal care are programat un meci cu o formaţie din Transnistria, a declarat Andrian Cheptonar, deputat din cadrul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS).

„Săptămâna aceasta trebuie să aibă loc un meci de fotbal în Chişinău, între o echipă din Serbia şi una din Republica Moldova. Iniţial, era planificat ca întreaga galerie a echipei sârbe să vină la noi în ţară. Datorită eforturilor făcute de Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS), cu mult înaintea apariţiei informaţiilor oferite de Zelenski, echipa sârbă va juca fără suporteri, pentru că în cadrul acestei galerii se planifica să vină diversionişti”, a declarat Andrian Cheptonar, în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV, potrivit jurnal.md.

Pe 16 februarie, în cadrul Conference League, este programat pe stadionul Zimbru din Chișinău meciul de fotbal dintre Sheriff Tiraspol și Partizan Belgrad.

Luni, 13 februarie, preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că planurile Federaţiei Ruse de destabilizare a situaţiei din Republica Moldova au fost confirmate de instituţii ale statului şi au drept scop schimbarea puterii de la Chişinău.

Potrivit Maiei Sandu, planul prevedea implicarea unor diversionişti cu pregătire militară din Serbia, Belarus, Rusia și Muntenegru, camuflaţi în civili, care urmau să întreprindă acţiuni violente, atacuri asupra unor edificii ale statului şi luări de ostatici.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentAnuntul E.ON Energie România pentru toti abonatii: Nu faceti asta!
Articolul următorVeste buna: Guvernul va asigura 1.400 lei din plata facturilor la energie din acest an