Acasă ACTUALITATE PNL anunta noua lege pentru taierea pensiilor speciale ”in acord cu recomandarile...

PNL anunta noua lege pentru taierea pensiilor speciale ”in acord cu recomandarile CCR”

3188

Liderul deputatilor PNL, Florin Roman, a anuntat luni ca a depus un proiect de lege privind anularea pensiilor speciale.

„Am depus o propunere legislativa. E un proiect simplu care tine cont de recomandarile CCR si in care practic abrofam, asa cum ne cere Curte, indemnizatia pentru limita de varsta si doua articole din statutul senatorilor si deputatilor. Proiectul nostru cuprinde toate observatiile emise de CCR. Nu vor mai avea niciun motiv sa respinga sau sa declare neconstitutionala aceasta lege.

Sper sa fie adoptat in regim de urgenta, partidele mari au spus ca vir sustine orice proiect de lege pentru eliminarea pensiilor senatorilor si deputatilor”, a anunta Florin Roman.

Intrebat daca vor fi anulate si pensiile speciale ale altor categorii, Roman a precizat ca pensiile militarilor nu vor fi afectate.

„Colegii juristi lucreaza la mai multe proiecte, le vom anunta cand vor fi finalizate. In cazul militarilor, unde sunt asimilitati si cei de la IGSU si politistii, acestea sunt pensii de servicu care se acorda peste tot in UE. Pensii speciale au parlamentarii, magistratii, cei care au fost in personalul aeronautic, etc.”, a precizat Roman.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos