10.5 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăStirea zileiNeamtPodul prabusit in Neamt, garantat de baronul PSD Arsene, era burdusit cu...

Podul prabusit in Neamt, garantat de baronul PSD Arsene, era burdusit cu polistiren in loc beton!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Reporterii Observator de la Antena 1 au găsit bucăți mari de polistiren expandat în pilonul podului prăbușit de la Luțca. Polistirenul a fost pus în loc de beton, dat fiind că e mult mai ieftin, potrivit Observator.

Podul s-a prăbușit joi după ce stâlpii de rezistenţă ai podului s-au rupt.

Imagini similare cu polistiren sau pet-uri goale puse în structura de rezistență a unor clădiri au fost întâlnite în China sau Turcia în urma unor cutremure care au dus la prăbușirea acestora.

DNA anunță că a deschis dosar penal după prăbușirea podului din Neamț la șase luni de la darea în folosință, se arată într-un comunicat al serviciului teritorial Bacău. ”În acest moment a fost începută doar urmărirea penală in rem (față de faptă), cu privire la suspiciunea de comitere a unor infracțiuni asimilate celor de corupție”, precizează DNA.

Decizia DNA vine după ce joi după-amiază s-a prăbușit podul de pe drumul județean de la Luțca, din comuna Sagna (județul Neamț). La momentul prăbușirii, pe pod se aflau un camion și o autoutilitară. Conform ISU Neamț, șoferul camionului a fost rănit.

Podul a fost recent dat în folosință în luna noiembrie 2021. În noiembrie 2021, la momentul inaugurării podului, Ionel Arsene scria pe facebook: ”Dragi nemțeni, vă garantez că zeci de ani podul de la Luțca nu va mai reprezenta vreo problemă pentru participanții la trafic!”

Potrivit presei locale, podul face parte dintr-un pachet mai mare de obiective din județ finanțate din PNDL, realizate de o asociere a opt firme de construcții nemțene: S.C. AQUA PARC.S.R.L. (lider de asociere), S.C. MAVGO HOLDING S.R.L (asociat), S.C. DANLIN XXL S.R.L. (asociat), S.C. DARCONS S.R.L (asociat), S.C. TRUST CCDP S.R.R (asociat), HYDROSTROY AD (asociat), S.C. ALIDO PROIECT S.R.L (asociat), S.C. RUTIER CONSULT S.R.L (asociat).

TVR arată că lucrările la podul prăbușit au fost executate de firma Darcons SRL. Potrivit portalului specializat Confidas, acționarul unic al formei este Romică Rotaru, fost consilier județean PSD și tatăl fostului deputat PSD Alexandru Rotaru. 

Ultimele stiri