10.4 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăStirea zileiNeamtBaronul PSD de Neamt despre podul prabusit dupa renovare: E inexplicabil!

Baronul PSD de Neamt despre podul prabusit dupa renovare: E inexplicabil!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Podul peste râul Siret dintre localităţile Luţca şi Sagna care fusese reabilitat integral în urmă cu câteva luni, s-a prăbuşit, joi, în timp ce pe el treceau un autocamion şi o autoutilitară. Șoferul autocamionului a fost rănit, fiind scos din autovehicul de oamenii aflați la fața locului.

Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, a spus joi la Antena 3 că pentru el este „inexplicabil” ce s-a putut întâmpla, că unul din șoferi nu ar fi respectat limitarea de viteză și că de vină nu poate fi Consiliul Județean pentru că el doar plătește pentru lucrare.

„Si noi ne intrebam ce s-a putut intampla acolo. In toamna s-au facut teste cu un convoi de camioane de 300 de tone”, a afirmat Arsene.

„Noi CJ Neamt nu avem nicio vina, noi suntem beneficiarii acestui proiect, noi am platit intocmai si la timp facturile si urma ca dupa receptia finala sa facem plata totala. Noi am respectat solutia tehnica data de expert, pe urma proiectantul a dat o solutie, noi suntem beneficiarul, noi platim”, a adăugat acesta.

„Trebuie sa vedem daca solutia tehnica a expertilor si a proiectantului a fost cea respectata de constructor, trebuie facuta o investigatie sa vedem daca solutia tehnica data de expert a fost solutia tehnica corecta. Vom investiga sa vedem ce s-a putut intampla acolo”, a mentionat liderul CJ Neamț.

Legat de faptul că un pilon al podului se deteriorase din martie, Arsene a explicat: „Noi imediat am facut adresa spre constructor si expert. Noi azi nu avem receptia finala, mai erau facute unele lucrari care tineau de partea estetica, podul nu este inca receptionat de Consiliul Judetean. Cand a aparut imaginea cu partea desprinsa din pod am cerut imediat un punct de vedere si constructorul a spus ca nu exista niciun fel de problema. Noi platim, facem adrese catre experti, cei care au proiectat trebuie sa raspunda, eu nu sunt inginer constructor”.

Președintele CJ Neamț a spus că pe pod s-a impus o limitare de greutate de 40 de tone. „Se pare ca cel care a intrat nu a respectat limitarea”, a adăugat acesta.

El a menționat că „in mod normal e inexplicabil” incidentul.

Ultimele stiri