Acasă Neamt Surse: „Urmeaza arestari in cateva zile in dosarul tragediei din Neamt”. Doi...

Surse: „Urmeaza arestari in cateva zile in dosarul tragediei din Neamt”. Doi PSD-isti sunt vizati

162

Presa locala din Piatra Neamt anunta ca, in doar cateva zile, ar urma sa aiba loc arestari in dosarul penal deschis dupa tragedia de la sectia ATI a Spitalului Judetean. Ar urma sa fie retinuti foi fosti manageri PSD ai spitalului, Lucian Micu si Silviu Verzea.

„Surse neoficiale care urmaresc ancheta condusa de procurorul Marius Iacob de la Parchetul General si care cunosc si modul ferm de lucru al acestuia sustin ca e doar o chestiune de zile pana ce acesta va semna mandate de retinere si va propune judecatorului emiterea mandatelor de arestare pentru primii suspecti in cazul celor 10 pacienti ucisi cu zile in incendiul de la ATI din cadrul Spitalului Judetean Neamt.

Sunt mai multe nume vizate in pronosticurile acestor surse dar cele mai vehiculate sunt ale ex-managerului Lucian Micu (care a demisionat ieri) si ale medicului Silviu Verzea (director medical la momentul incendiului si manager inaintea lui Micu, demisionar si el din functia respectiva dupa scandalul cu pacientii tinuti ca vitele, cate 10-14 ore, in curtea spitalului)”, scrie vestea.net.

O echipa formata din procurori de la Parchetul General, politisti si specialisti in investigarea incendiilor au demarat, duminica dimineata, cercetarea la fata locului in cazul incendiului de la Sectia ATI a Spitalului Judetean Piatra Neamt.

Ancheta este condusa de procurorul Marius Iacob de la Parchetul General, cel care s-a ocupat in trecut de cercetarile in cazul Colectiv sau incendiul de la Maternitatea Giulesti.

Marius Iacob a declarat duminica faptul ca cercetarea la fata locului ar putea dura si doua zile, iar la aceasta participa specialisti in incendii de la INSEMEX Petrosani, specialisti de la Institutul National de Criminalistica si de la Politia Romana.

“Este o echipa complexa de cercetare, pentru ca vrem sa stabilim cu exactitate ceea ce s-a intamplat, sa stabilim toate detaliile care sunt foarte importante in economia cazului. Cercetare la fata locului ar putea dura mai multe zile, ar putea dura si doua zile. Vom intra echipati corespunzator si vom lua toate masurile de preventie, pentru a elimina riscurile in aceste cercetari”, a spus Iacob.

Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa in legatura cu imprejurarile in care a izbucnit incendiul de la Sectia ATI din incinta Spitalului Judetean Piatra Neamt, soldat cu 10 morti, ancheta fiind preluata de Parchetul General.

Initial, dosarul a fost deschis de procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Neamt, ancheta fiind preluata apoi Parchetul General.

“Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie va prelua ancheta in cazul incendiului de la Sectia de Anestezie Terapie Intensiva a Spitalului Judetean Piatra Neamt. Cauza a fost inregistrata initial pe rolul Parchetului de pe langa Tribunalul Neamt, care s-a sesizat din oficiu, fiind dispusa inceperea urmaririi penale in rem sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa”, anunta Parchetul General.

Sambata seara, in jurul orei 18:30, la Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt a avut loc un incendiu care a afectat sectia de ATI unde erau internati, in doua saloane, 17 pacienti.

In incendiu au murit 10 persoane aflate in ATI, iar un medic anestezist a suferit arsuri grave. Alti sase pacienti internati au fost dusi la Spitalul Mobil de la Letcani, care este unitate suport COVID. Medicul de la Spitalul Judetean Piatra Neamt, ranit in incendiu, este transferat, duminica, la Spitalul Militar “Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate. Potrivit ministrului Sanatatii, ceilalti pacienti au patologie medie sau usoara si sunt internati pe sectii.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos