15 C
București
joi, martie 28, 2024
AcasăStirea zileiAlba”Poiana dragostei” - locul foarte frumos din Romania, creat in mijlocul unei...

”Poiana dragostei” – locul foarte frumos din Romania, creat in mijlocul unei paduri de stejari!

in:

Stiri pe acelasi subiect

VIDEO Revolta in Bistrita: Un barbat a taiat o padure pentru ca nu avea destul loc de gratar

Locuitorii de pe strada Viorelelor, din localitatea bistrițeană Valea...

Castiga 90 de euro intr-o jumatate de ora! Ce-ai de facut?

Sunt peste tot: în marile orașe sau în localitățile...

În localitatea Bucerdea Vinoasă, la aproximativ 20 de kilometri de Alba Iulia, natura a format o poiană într-o formă specială. Inima a apărut în urmă cu sute de ani, în mijlocul a 260 de hectare de pădure de stejar și a fost denumită de săteni „poiana dragostei”.

Poiana situată în apropierea vârfului Piatra Craivei, unde a existat o cetate dacică, este cunoscută de localnici de zeci de ani şi se vede în plan vertical de la o distanţă de 2 kilometri de pe versantul opus din satul Craiva, scrie adevarul.ro

Localnicii din Bucerdea Vinoasă, localitate aflată la trei kilometri de pădurea de stejar, îşi amintesc că, pe vremuri, se întâlneau în poieniţă şi încingeau hore de răsuna tot codrul. În apropiere, la Piatra Craivii, legenda spune că sunt ascunse comori de pe vremea dacilor. Bătrânii spun că cei care au încercat să le găsească nu s-au mai întors. Tot legenda spune că stigătele lor se aud şi acum în inima pădurii.

646x404 (2)

„Doar cei străini de loc poate mai sesizau forma aparte a poienii, în rest nu au existat poveşti cu privire la existenţa acestei poieni. Localnicii nu i-au acordat nicio atenţie specială în ultima vreme“, a afirmat Traian Rusu, primarul comunei Ighiu.

După relatările primarului, poiana există în această formă de 80 ani şi s-a conturat ca urmare a defrişărilor pe o suprafaţă de aproximativ 3 hectare.

„A fost exploatare de pădure acum câteva zeci de ani. Nu cred că cineva a intenţionat să dea locului o formă anume, pur şi simplu s-a nimerit“, a spus Traian Rusu. Este locul unde oamenii cosesc pentru animalele sălbatice. „În poiană se pun iarna fânăriţe şi hrană pentru căprioare, mistreţi, lupi şi vulpi. Pădurea este composesorată cetăţenilor şi se expoatează în regim silvic“, a mai explicat primarul. Acesta nu exclude ca locul să fie acolo chiar de 100-200 ani, însă ca oamenii să îl observe mult mai târziu.

Ultimele stiri