Acasă Alba Comuna cu CEI MAI GOSPODARI romani! Au internet wireless, toate drumurile asfaltate...

Comuna cu CEI MAI GOSPODARI romani! Au internet wireless, toate drumurile asfaltate si investitii europene de 16 MILIOANE de euro!

Comuna Ciugud, aflată în județul Alba, este un exemplu pentru toate localitățile din România. Comuna este prima din ţară cu drumuri agricole asfaltate, cu piste de biciclete, internet wireless şi iluminat public asigurat din viteza vântului.

Investițiile realizate de primărie au avut un efect pozitiv asupra populației. Comuna are un spor natural pozitiv și este una din cele două comune din Alba care au înregistrat creşteri ale numărului locuitorilor. În cele şase sate locuiesc aproximativ 3.200 de locuitori. Oamenii muncesc terenurile agricole proprii sau merg la serviciu în Alba Iulia şi Sebeş.

Unul dintre primele proiecte majore care au influenţat pozitiv viaţa locuitorilor a fost asfaltarea a 26 de kilometri de drum agricol între Ciugud, Daia Română şi Berghin. Proiectul a fost finalizat în 2011 şi a devenit cunoscut sub denumirea de ”Mini-Transalpina de Ciugud”, datorită frumuseţii zonei în care se află drumurile, scrie adevarul.ro.

O altă premieră pusă în practică este pista de biciclete, Ciugudul devenind astfel prima comună din România cu o astfel de realizare. Valoarea contractului a fost de jumătate de milion de lei, bani asiguraţi de la bugetul local. Pista de biciclete se întinde, deocamdată, pe o lungime de 2 kilometri, este trasată clar, cromatic şi fizic, fiind delimitată de spaţiul carosabil.


Citeste si:

Salard, o comuna MODEL din Romania! Cea mai mica rata a somajului din tara! VIDEO

VIDEO – Dintr-un salariu de 2400 de lei, un primar si-a construit PROPRIA BISERICA, de 50.000 de euro, langa PISCINA din curte!


Primăria a amenjat şi o zonă industrială unde s-au realizat investiţii private în valoare de 10 milioane de euro şi peste 1.000 de locuri de muncă. Din activitatea economică de aici, administraţia locală câştigă 2,3 milioane de lei. Este vorba despre fabrici de materiale electrice, procesatori de carne sau depozite de materiale.

Administraţia din Ciugud nu se opreşte, însă, aici. A fost demarată construcţia unei grădiniţe cu progam prelungit, proiect estimat la la 850.000 de lei. De asemenea, recent, a fost depusă o cerere de finanţare în valoare de circa 1 milion de euro având ca obiectiv înfiinţarea parteneriatului dintre 10 unitaţi administrativ-teritoriale din judeţul Alba, 4 din judeţul Hunedoara şi 11 operatori privaţi. Odată cu aprobarea cererii de finanţare, vor putea fi accesate, prin Grupul de Acţiune Locală pentru Pescuit, fonduri în valoare de peste 5 milioane de euro pentru dezvoltarea de noi investiţii în acvacultură în aceste localităţi.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentStapanul orasului Timisoara, interlopul Sorin Urdea, CONDAMNAT la 6 ani și 8 luni de PUSCARIE!
Articolul următorCele mai interesante teorii despre organele relicva ale corpului uman!