Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, si vicepremierul Gabriel Oprea se numara printre primii politicieni care s-au prezentat la urne inca de dimineata pentru a vota in turul II al alegerilor prezidentiale. 

alegeri prezidentiale

UPDATE 10:48Emil Boc a votat ”pentru consolidarea democratiei si a statului de drept”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a votat, a sectia 48 din Cluj-Napoca, insotit de sotia sa, Oana, si de lideri ai PDL Cluj si PMP Cluj, „pentru consolidarea democratiei”, manifestandu-si, totodata, speranta intr-o participare masiva la urne, in virtutea „participarii civice recunoscute a clujenilor”.

emil boc

 

„Am votat pentru consolidarea democratiei si a statului de drept in Romania, pentru o crestere economica fundamentata pe investitii si locuri de munca, am votat asa cum cred ca voteaza orice om de dreapta”, a afirmat Emil Boc la iesirea de la urne.

Totodata, primarul si-a manifestat speranta ca locuitorii Clujului vor iesi in numar mare la urne, „data fiind participarea civica recunoscuta a clujenilor in procesul electoral, si nu numai”. In opinia lui Boc, un vot liber exprimat de catre cetatenii informati reprezinta cheia democratiei si continuitatii acesteia.

„Cetatenii, prin vot, isi apara democratia si sper ca romanii sa participe azi intr-un numar cat mai mare pentru ca prin asta vor apara democratia din ultimii ani si consolidarea acesteia”, a spus Emil Boc.

Intrebat daca este de parere ca turul al doilea al alegerilor se va desfasura mai bine decat primul tur in diapora, Boc a raspuns negativ.

„Probabil se va economisi un pic de timp prin faptul ca au fost scoase de pe internet declaratiile pe proprie raspundere, dar prin faptul ca nu s-au infiintat sectii suplimentare, ceea ce era posibil, din nefericire nu se va imbunatati semnificativ votul din diaspora”, a afirmat fostul premier.