Acasă Angajari Politistii din Romania se plang ca nu merita efortul sa alerge dupa...

Politistii din Romania se plang ca nu merita efortul sa alerge dupa hoti la salariile pe care le primesc

Au apărut unele zvonuri potrivit cărora în poliție va fi ridicată vârsta de pensionare. Sindicaliștii se opun și susțin că nu vor face față hoților dacă au o vârstă înaintată. Pe de altă parte mulți polițiști ies la pensie și se angajează cumulând pensia cu salariul.

Printre primii care au reacționat se află sindicatul polițiștilor Diamantul.

„Dar, am să vă spun un alt lucru: a pune un polițist la 50 de ani și zic 50, nu 60 de ani, să alerge după un hoț este deja prea mult! În condițiile în care noi avem salariul mai mic decât un sudor sau un electrician și să mai stai și cu restricțiile astea, restricții legate de libertăți.

Noi nu avem dreptul la grevă, dreptul la a face o afacere, noi trăim doar din salariu. Noi nu avem voie să facem altceva, noi nu dăm meditații ca să ne facem vile, noi nu avem voie să facem politică! Decât să fii pus în restricțiile acestea, proiectat la 65 de ani, ca toată lumea… Atunci, nu vă supărați, de ce nu mi-aș depune demisia și mi-aș găsi o altă ofertă în câmpul muncii, mai bine plătită, fără restricții, fără atâtea riscuri!?

Merg și lucrez orice altceva pentru că salariul de polițist nu mai este în momentul acesta un avantaj, nu mai este neapărat în topul meseriilor! Noi câștigăm mai puțin ca un zidar…Și vorbim despre meserii pentru care nu este nevoie de studii superioare. Un agent de poliție ajunge la 2.400-3.000 de lei, un ofițer de poliție ajunge cam în 5.000 de lei. Dar vorbim chiar de ofițeri superiori de poliție, ceea ce este inadmisibil, raportat și la riscuri și la toate”, a spus șeful sindicatului Vitalie Josanu pentru mesageruldeneamt.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentUn român s-a aranjat pe viață: Cum a câștigat MARELE premiu la Loto 6/49, în valoare de peste 3,9 milioane de euro!
Articolul următorPentru că nu mai pot plati facturile la curent, primariile din tara incep sa renunte la iluminatul de sarbatori