Acasă Mediu Premiera in Romania: Oamenii au primit alerte pe telefon INAINTE de producerea...

Premiera in Romania: Oamenii au primit alerte pe telefon INAINTE de producerea cutremurului!

109

Utilizatorii telefoanelor Android au primit alertă de cutremur cu aproximativ 10 secunde înainte de seism, conform mai multor persoane care folosesc acest sistem de operare.

Informația e confirmată și de jurnalistul Stelian Muscalu.

”A fost cutremur (5.3), probabil asta știți deja. Întrebarea este dacă voi ați primit înainte alerta de cutremur. Eu am primit mesaj cu vreo 10 sec înainte să danseze patul cu mine, deci aveam timp să ies din casă daca nu-i dădeam cu ignore”, a scris pe Facebook jurnalistul Stelian Muscalu.

A primit peste 170 de răspunsuri la întrebare, majoritatea susținând că au primit alerta. Au fost însă foarte multe persoane care au precizat că nu au primit mesajul Ro-Alert.

IGSU anunță că, în cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări anterior declanșării acestora: ”Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență)”, transmite IGSU

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos