Acasă Social Medicul Gheorghe Mencinicopschi a decedat la 73 de ani

Medicul Gheorghe Mencinicopschi a decedat la 73 de ani

2130

Medicul Gheorghe Mencinicopschi a murit miercuri, 19 octombrie, la varsta de 73 de ani, se arata intr-un anunt publicat de Electrecord. „Drum lin, Gheorghe Mencinicopschi! Cercetatorul stiintific care a vegheat 42 ani la sanatatea alimentara a poporului roman, a trecut prin momente de cumpana, dupa ce sanatatea i-a fost grav afectata in Penitenciarul Rahova. Condamnat politic in dosarul “Telepatia””, se arata in anunt.

Gheorghe Mencinicopschi, nascut pe 1 mai 1949, in comuna Domnesti, judetul Argesm a fost un biolog, biochimist si cercetator roman, fost director al Institutului de Cercetari Alimentare, o personalitate activa din domeniul alimentatiei din Romania.

„Astazi a plecat Domnul Profesor Doctor Honoris Causa Gheorghe Mencinicopschi. Ziua doliului pentru cel care a inceput sa vorbeasca despre nutritie .A fost OMUL care a oferit intotdeauna un sfat bun OMUL care si-a sacrificat interesul personal pentru cei din jurul DANSULUI; OMUL care nu a acceptat niciodata manipularea; OMUL care m-a motivat sa creez (dintre ruine) Brandul de tara Magiun Topoloveni!

Condoleante Doina, Oana, noua tuturor care l-am respectat.

Iertare Domnule Profesor daca v-am gresit!

Odihniti-va in liniste!”, a postat pe Facebook, Bibiana Stanciulov, detinatoarea brandului „Magiun de Topoloveni”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos