Acasă Monden Politistul Marian Godina si-a facut public salariul, dupa 16 ani vechime

Politistul Marian Godina si-a facut public salariul, dupa 16 ani vechime

Celebrul polițist brașovean Marian Godină a dezvăluit pe blogul său ce salariu are după o carieră de 16 ani în cadrul Poliției și a lansat și o provocare celor care cred că polițiștii au salarii prea mari. Godină spune că profesia a devenit mult mai accesibilă oricui își dorește să se facă polițist, însă banii la început, pentru cei care nu au vechime, vor fi mult mai puțini față cât ia el.

Pentru luna ianuarie, am încasat un salariu de 3689 de lei, din care 872 de lei îi reprezintă orele de weekend, adică bani pe care nu i-aș fi luat dacă nu aș fi lucrat sâmbăta și duminica. La suma de 3689 de lei s-a adăugat norma de hrană în valoare de 1002 lei și norma de echipament (care va fi tăiată) în valoare de 262 de lei. Deci 3689+1002+262=4953 de lei (total pe card). (…)
Ținând cont că am 15 ani vechime și gradul profesional de agent șef (4 trese) și ăsta e salariul meu, probabil că la început, fără vechime, vă veți apropia de vreo 3500 de lei salariu, dacă aveți norocul să lucrați și weekend-uri. Dacă veți lucra numai de luni până vineri, în jur de 3000 de lei.
Presupunând că ești un tânăr deștept, cu aspirații mari în viață, cu potențial, amabil, cuminte și onest, ți-ai dori să devii polițist pentru acest salariu?
Marian Godină a scris pe blogul său după ce ar fi fost întrebat de multă lume câți bani ia salariu ca polițist.

„Eu nu mă raportez la alții, la alte meserii, ci vorbesc strict despre meseria de polițist. De altfel, comparația între meserii e una foarte subiectivă, fiecare având avantaje și dezavantaje, pe care nici măcar nu le putem ști până nu le simțim pe propria piele. Îmi pot doar închipui cât de greu e să fii șofer de camion, muncitor în construcții, medic, profesor, vânzător etc, dar fără să știu cu adevărat ce înseamnă o cursă, o viață pe șantier, la catedră sau la tejgheaua unui chioșc, dar nu le-am trăit niciodată pe propria piele”, a scris Godină.

„Sunt foarte mulți care cred că știu totul despre orice meserie doar din ce văd la suprafață. Ce mare chestie să dai de un volan, ce mare lucru să cari niște mortar, să vinzi chestii sau să predai la catedră? Cât despre polițist, ce-o fi atât de greu să te plimbi toată ziua cu un Logan și să aștepți data de 14 ca să-ți intre salariu?”, a spus polițistul.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentProfesorul și neurochirurgul Vlad Ciurea despre efectul rugăciunii ”Tatăl nostru” asupra corpului uman: ”E ca și cum te-ai curăța”
Articolul următorUn pensionar din Lugoj s-a sinucis după ce a vazut factura la curent pe ianuarie!