Acasă ACTUALITATE Populism sangeros: PSD vrea sa respinga in Parlament prelungirea starii de urgenta

Populism sangeros: PSD vrea sa respinga in Parlament prelungirea starii de urgenta

1248

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni ca prelungirea starii de urgenta fara o minima garantie ca vor fi luate masurile ”corecte si necesare” pentru prevenirea unui dezastru economic ar fi o ”inconstienta totala”. „Toti romanii asteapta o perspectiva clara de la presedintele Iohannis si de la Guvern”, afirma Ciolacu. Insa nimeni nicaieri in lume nu stie cum va evolua pandemia, a remarcat jurnalistul Mircea Marian.

„Care este perspectiva?! Asta asteapta oamenii si mediul de afaceri de la presedintele Iohannis si de la Guvern! Ei si-au indeplinit obligatiile cetatenesti: au stat in case si au respectat regulile impuse de autoritati. Dar ce a facut statul pentru ei in prima luna a starii de urgenta?! Avem peste 1,2 milioane de romani care si-au pierdut locul de munca sau sunt in somaj tehnic, zeci de mii de firme inchise si miliarde de euro pierdute. In aceste conditii, prelungirea starii de urgenta fara o minima garantie ca vor fi luate masurile corecte si necesare pentru prevenirea unui dezastru economic ar fi o inconstienta totala”, a scris Ciolacu pe Facebook.

El i-a solicitat presedintelui Klaus Iohannis si guvernului PNL ca prelungirea starii de urgenta sa fie insotita obligatoriu de mai multe lucruri: transparentizarea informarii, deciziilor si achizitiilor efectuate de Guvern pe perioada starii de urgenta, plan de actiune pe termen scurt si mediu in domeniul sanitar pentru testarea populatiei, o conditie obligatorie pentru reintoarcerea rapida la munca si reluarea activitatilor economice, masurile economice si sociale, pentru cetateni si mediul de afaceri, pentru protejarea puterii de cumparare a romanilor, pastrarea locurilor de munca si limitarea efectelor crizei economice (cele luate pana cum sunt inaplicabile si insuficiente), proiectele majore de investitii pe care Guvernul le va demara pe perioada starii de urgenta pentru a reporni economia, masurile care vor fi luate pe perioada starii de urgenta in agricultura pentru limitarea efectelor secetei si asigurarea necesarului de hrana pentru populatie.

„PSD intelege pe deplin nevoia de a nu pune sub nicio forma in pericol sanatatea oamenilor! In acelasi timp insa, cred ca toti romanii asteapta o perspectiva clara de la presedintele Iohannis si de la Guvern. Nu vom fi de acord sa avem inca o luna pierduta pentru cetateni si pentru economie”, a afirmat Ciolacu.

Jurnalistul Mircea Marian acuza PSD de „cinism”.

„Daca PSD, ALDE, Pro Romania voteaza impotriva prelungirii starii de urgenta, inseamna ca statul nu mai are nici un instrument punitiv pentru a impune oamenilor sa stea in casa. Si va invit sa va ganditi ce va insemna asta…

PSD cere “o perspectiva clara“. Nu exista asa ceva nicaieri in lume. In Statele Unite, au estimat 1 mai ca data pentru relaxarea partiala a masurilor restrictive. Toata lumea e pe proiectul “vazand si facand“. Restrictiile se vor ridica partial: se deschid unele magazine, poate unii dintre elevi vor putea merge la scoala, poate…Nu stim, nimeni nu stie.

Dar, ar fi interesant ce se va intampla daca PSD et. co decid sa nu se mai prelungeasca starea de urgenta… Cumplit cinismul PSD, stiind ca se joaca efectiv cu o decizie care ar putea lasa in urma mii de morti”, a remarcat Mircea Marian.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos