Acasă Vremea Pregateste-ti pelerina de ploaie! VREMEA se raceste semnificativ in toata tara!

Pregateste-ti pelerina de ploaie! VREMEA se raceste semnificativ in toata tara!

25

Vremea se raceste semnificativ in toata tara, fiind anuntata o avertizare de ploi valabila de marti de la ora 03:00 pana joi la ora 15:00.

In intervalul mentionat va ploua in cea mai mare parte a tarii, iar in zona montana vor fi si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Local cantitatile de apa vor depasi 15 l/mp in 24 de ore.

ANM a precizat ca valorile termice vor scadea accentuat, iar in regiunile extracarpatice vremea va deveni rece pentru aceasta perioada.

MARTI, vremea va fi in general instabila si se va raci. In vestul, centrul si nordul tarii vor fi innorari si temporar va ploua pe arii extinse, cu precadere in cursul zilei. Ploile vor fi si sub forma de averse, trecator insotite de descarcari electrice. La munte, indeosebi in zona Carpatilor Orientali si Meridionali, precipitatiile vor fi predominant sub forma de ninsoare. In sudul si sud-estul teritoriului innorarile se vor accentua treptat, astfel incat ploile si fenomenele asociate instabilitatii atmosferice se vor semnala izolat, ziua, dar seara si noaptea se vor extinde. Local cantitatile de apa vor depasi in 24 de ore 15 l/mp. Vantul va prezenta intensificari indeosebi in regiunile sudice si sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 7…8 grade in estul Transilvaniei si in nordul Moldovei si 18…19 grade in sud-estul Munteniei si in partea continentala a Dobrogei, iar cele minime se vor incadra intre 0 si 8 grade, cu cele mai ridicate valori in delta si pe litoral. Spre dimineata vor fi conditii de bruma in zonele nordice.

LA BUCURESTI: Cerul va fi variabil ziua si doar spre seara vor fi conditii sa ploua slab. Pe parcursul noptii nebulozitatea se va accentua si se vor semnala averse, posibil insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari de scurta durata, indeosebi in partea a doua a intervalului. Temperatura maxima, in scadere fata de intervalul anterior, va fi de 16…17 grade, iar cea minima se va situa in jur de 7 grade.

MIERCURI, vremea va fi rece pentru aceasta perioada, cu deosebire in regiunile extracarpatice. Cerul va fi mai mult noros si pe arii extinse va ploua. Local cantitatile de apa vor depasi 15 l/mp. La munte si trecator in Subcarpatii Moldovei si in estul Transilvaniei, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla moderat, cu intensificari temporare indeosebi in regiunile sudice si vestice, precum si in zona montana. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 7 si 15 grade, iar cele minime se vor incadra intre 0 si 8 grade.

Pregateste-ti pelerina de ploaie! VREMEA se raceste semnificativ in toata tara!

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos