Acasă ACTUALITATE PREMIERA in justitia din Romania! Soferi CONDAMNATI la inchisoare pentru o PARCARE...

PREMIERA in justitia din Romania! Soferi CONDAMNATI la inchisoare pentru o PARCARE neregulamentara!

12

Premiera in justitia din Constanta. Judecatorii Curtii de Apel Constanta au condamnat definitiv pentru ucidere din culpa doi soferi care au parcat neregulamentar, actiune care a dus la producerea unui accident rutier, scrie digi24.ro, care citeaza Ziua de Constanta.

Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, pe data de 7 ianuarie 2010, un barbat a condus un automobil marca Renault, model Clio, pe strada Oborului din municipiul Constanta, cu o viteza neadaptata la starea drumului. La un moment dat, conducatorul automobilului a pierdut controlului volanului si a lovit doua autoturisme parcate neregulamentar.

In urma accidentului, doua persoane au fost ranite, una dintre ele decedand ulterior.

Dupa mai bine de sase ani de la producerea evenimentului, prima instanta, respectiv Judecatoria Constanta, a anuntat primele pedepse, potrivit Ziua de Constanta: soferul care automobilului marca Renault – 1,9 ani de inchisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, iar cei doi soferi care si-au parcat neregulamentar masinile au luat cate noua luni de inchisoare, tot cu suspendare, pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa.

Decizia Judecatoriei Constanta a fost atacata la Curtea de Apel Constanta. Vineri, judecatorii  de la Curtea de Apel Constanta au mentinut decizia Judecatoriei Constanta.

Instanta a stabilit si gradele de culpa in prezenta cauza, respectiv 15% in sarcina fiecaruia dintre inculpatii care si-au parcat neregulamentar masinile, culpe concurente cu cea a inculpatului care a produs efectiv accidentul.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos