18.9 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăACTUALITATEPremiera ISTORICA: SUA au emis ALERTA TERORISTA in toata LUMEA!

Premiera ISTORICA: SUA au emis ALERTA TERORISTA in toata LUMEA!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Departamentul de Stat al Statelor Unite a emis o alertă de călătorie în întreaga lume luni, avertizând cetăţenii americani asupra „creşterii ameninţărilor teroriste”, informează Reuters şi AFP. 

„Informaţiile actuale sugerează că SI (gruparea Statul Islamic), Al Qaida, Boko Haram şi alte grupuri teroriste continuă să planifice atacuri teroriste în mai multe regiuni”, a declarat Departamentul de Stat într-o avertizare postată pe site-ul său, citând de asemenea recentele atentate comise în acest an „în Franţa, Nigeria, Danemarca, Turcia şi Mali”.

Un oficial al Departamentului de Stat a notat că în trecut au fost emise alerte de călătorie în întreaga lume şi că această ultimă alertă actualizează în mod eficient avertismentele anterioare.

„Autorităţile cred că există permanent probabilitatea comiterii unor atacuri teroriste pe măsură ce membri ai SI/Daesh se întorc din Siria şi Irak”, avertizează diplomaţia americană, făcând referire la combatanţii străini care s-au întors în ţările lor de origine după ce au luptat în rândurile organizaţiei jihadiste.


Citeste si:Crestinii sunt LA FEL DE CRUZI ca TERORISTII! Amenintari socante in moscheile din Europa: Va VOM TAIA ca pe PORCI!

Anunt BOMBA al Ministrului de Interne: TERORISTII Statului Islamic SE AFLA IN Republica Moldova!


„Extremiştii au vizat evenimente sportive, teatre, pieţe sau servicii aeriene”, adaugă Departamentul de Stat, referindu-se la ultimele atentate, în special de la Paris şi pe Stade de France la 13 noiembrie sau împotriva unui avion rusesc deasupra peninsulei egiptene Sinai la sfârşitul lunii octombrie.

Ministerul afacerilor externe al SUA emite foarte frecvent şi foarte regulat alerte, de la ţară la ţară, pentru cetăţenii americani instalaţi sau care călătoresc în străinătate, dar aceasta din urmă este mondială şi are o dimensiune particulară ţinând cont de multiplicarea atentatelor în ultimele săptămâni, notează France Presse.

Posibile noi „atacuri ar putea avea loc printr-o varietate de tactici, recurgerea la arme convenţionale sau neconvenţionale şi pot viza interese publice sau private”, potrivit Departamentului de Stat.

Washingtonul nu intră în detalii, asigurând că el „continuă să colaboreze strâns cu aliaţii” în faţa „ameninţării reprezentate de terorismul internaţional”.AGERPRES

Ultimele stiri