Premiera: O mare companie aeriana din Europa va cantari pasagerii inainte de a se urca in avion!

12

O compania aeriană din Europa va ruga pasagerii, înainte să se îmbarce, să urce pe cântar, însă promite că aceasta nu este o măsură luată pentru a penaliza pasagerii obezi.

Compania aeriană Finnair va cântări între 100-150 de pasageri pe fiecare zbor, dar și bagajele lor, pentru a ști cu mai multă acuratețe care este greutatea pe care o transportă aeronava, potrivit metro.co.uk.

Acest aspect este foarte important în aviație, mai ales pentru alimentarea corectă cu carburanți a avionului. Compania din Finlanda și-ar putea eficientiza astfel costurile de operare.

În prezent, greutatea medie a pasagerilor a fost estimată de Agenția de Siguranță Aviatică Europeană în urmă cu opt ani.

Greutatea medie a unui pasager a fost stabilită la 82 de kilograme în cazul unui bărbat, cu un bagaj de 19 kilograme. Femeile au o greutate medie de 63 de kilograme și călătoresc cu un bagaj de 25 de kilograme, notează The Sun.

În Finlanda, însă greutatea bagajelor bărbaților este estimată ca fiind mai mare, de 31 de kilograme, iar greutatea femeilor este de asemenea mai mare, de 69 de kilograme.

Finnair nu este singura companie aeriană care le cere pasagerilor să se cântărească înainte de a se îmbarca.

Hawaiian Airlines nu mai permite pasagerilor să-și selecteze din timp locurile în avion pe ruta Pago Pago – Honolulu. Călătorii sunt așezați de echipajul de la bord în așa fel încât aeronava să nu fie dezechilibrată. Măsura a fost luată din cauza numărului mare de obezi din Samoa – până la 74.6% dintre adulți.