Acasă ACTUALITATE Presedintele Iohannis desfiinteaza ”topaiala fiscal bugetara” a Guvernului! Discurs dur la adresa...

Presedintele Iohannis desfiinteaza ”topaiala fiscal bugetara” a Guvernului! Discurs dur la adresa PSD!

15

Președintele Klaus Iohannis a avut o ieșire publică furibundă și a lansat atacuri extrem de dure la adresa Guvernului. El susține că, în ciuda creșterii economice, situația României este un extrem de grea, pentru că acest Guvern nu încetează cu ”țopăiala fiscal bugetară”.

Dacă vă aminți, acum câtea luni de zile, când am investit acest Guvern, i-am rugat să termine cu această țopăială fiscal bugetară. Nu s-a întâmplat chiar așa. Vreau să vă prezint câteva cifre și câteva evaluări, a situației în care ne aflăm noi românii și România.

România traversează o perioadă de creștere economică. În sine, este o perioadă foarte bună, record chiar în UE, dar această creștere are vulnerabilități. Prima este că această creștere se bazează pe consum. Lipsește o parte esențială pentru a avea o creștere economică sănătoasă: partea de investiții. Lipsa investițiilor este un semnal foarte îngrijorător.

Au scăzut nepermis de mult investițiile publice și acestea au rol foarte important în echilibrarea economiei. Acestea au scăzut cu 20% față anul trecut pe aceeași perioadă, asta în condițiile în care nici anul trecut nu a fost prea bună.

Veniturile fiscale: suntem într-o situație foarte ciudată. Economia crește și veniturile fiscale scad. În loc în să avem mai mulți bani la buget, pentru că economia crește, culmea, veniturile fiscale scad. Colectarea a scăzut la 25% ceea ce este extrem, extrem de puțin, ceea ce este foarte îngrjiorător.

Guvernul se comportă aidoma unui om care câștigă în fiecare lună tot mai mult, dar în fiecare lună se împrumută în fiecare lună tot mai mult de la bănci și lasă datoriile pe seama nepoților. Este un comportament extrem de iresponsabil”, a declarat Klaus Iohannis.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos