Acasă Sanatate Premierul Cîțu anunță că fiecare roman care se vaccineaza va primi un...

Premierul Cîțu anunță că fiecare roman care se vaccineaza va primi un voucher de 100 de lei

19

Prim-ministrul Florin Citu a anuntat ca in coalitie au fost discutii despre demararea unui proiect pilot prin care persoanele care se vaccineaza sa primeasca un voucher in valoare de 100 lei. De asemenea, va exista si o loterie care e posibil sa functioneze dupa modelul ANAF cu bonurile fiscale. Impactul bugetar initial este de 50 milioane lei pentru ambele proiecte, a mai spus seful Guvernului.

„Am fost de acord sa incepem aceste proiecte pilot, sa vedem cum vor functiona ele, cu vouchere de cate 100 lei si o loterie si vom aloca si aici bani. Banii vor veni de la Ministerul Sanatatii, deja exista un program acolo. La Ministerul Sanatatii cel cu vouchere, cel cu loteria, cred ca va trebui sa mergem la Ministerul Economiei.

Vom vedea in functie de cum merg proiectele. In iarna au mai fost facute astfel de programe. Am alocat sume pentru medicii de familie. Stiti foarte bine ca acele sume nu au fost cheltuite. Propunerea mea in coalitie a fost sa pornim cu un program mai mic si daca resursele vor fi epuizate, vom aloca noi resurse”, a explicat Florin Citu, marti la finalul sedintei coalitiei care a avut loc la Parlament, citat de news.ro.

Intrebat cand va fi implementat proiectul pilot, Citu a raspuns: „Eu astept actul normativ sa fie adoptat in sedinta de Guvern si apoi sa putem sa punem bazele. Cred ca o sa fie hotarare de Guvern. Oamenii se vaccineaza si apoi primesc un voucher in valoare de 100 lei. Loteria inca nu stim cum va functiona. Vor fi alocate resurse si vom vedea care va fi schema, vom discuta cu expertii. Ne vom uita la sistemul deja implementat de ANAF cu bonurile fiscale si cred ca de acolo ne vom inspira”.

Referitor la impactul bugetar pentru cele doua proiecte, premierul a precizat ca este de 50 milioane lei.

Ministrul Sanatatii Ioana Mihaila a spus ca bonurile de masa pentru persoanele care se vaccineaza impotriva COVID-19 sunt o masura de stimulare si vor avea o valoare nominala de 100 lei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos