Acasă Sanatate Romanii care se vaccineaza vor primi bonuri de masa si vor participa...

Romanii care se vaccineaza vor primi bonuri de masa si vor participa automat la tombole cu premii

Ministrul Sănătății, dr. Ioana Mihăilă, anunță că se lucrează la un set de măsuri prin care să se crească procentul persoanelor vaccinate în România. Într-un interviu acordat News.ro, Ioana Mihăilă susține că printre măsurile care se au în vedere se numără posibilitatea de a acorda bonuri de masă și acordarea de premii în cadrul unor tombole.

“Noi am venit cu propuneri pe care le-am înaintat Guvernului, propuneri care au fost discutate cu Comitetul Naţional pentru Coordonarea Activităţilor de Vaccinare. În acest moment, pe lângă acţiunile pe care le-a pregătit Ministerul Sănătăţii legate de oferirea posibilităţii de vaccinare în ambulatorii, în sensul acesta avem pregătită o Ordonanţă de Urgenţă care probabil că va fi promovată în săptămânile următoare, şi la domiciliul pacientului de către medicul de familie, am venit, de asemenea, cu propuneri de recompensă pentru cei care se vaccinează de acum înainte, dar şi anumite măsuri care să recompenseze şi pe cei vaccinaţi anterior şi pe cei care doresc să se vaccineze de acum înainte. Deocamdată, avem în lucru o propunere pentru acordarea unor bonuri de masă, pentru cei care se vor vaccina de acum înainte, şi suntem în discuţii, încă nu avem o formă finală, a unor loterii la care să participe toate persoanele vaccinate care doresc acest lucru”, a anunțat ministrul Sănătății.

În situația în care nici aceste măsuri nu vor avea succes, acestea vor fi înlocuite cu altele, mai spune dr. Ioana Mihăilă.

”Cam acestea sunt măsurile pe care le avem agreate în acest moment, urmând să vedem dacă considerăm oportun, fie ca ele să fie extinse, dacă sunt de succes, fie să fie înlocuite cu alte măsuri dacă se consideră necesare. În momentul acesta, loteria este încă la stadiul de discuţii, vom veni cu mai multe propuneri, vedem care sunt cele mai uşor de operaţionalizat şi acceptat de Guvern şi acelea vor fi implementate”, a mai precizat Ministrul Sănătăţii.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentPamantul ramane fara femei! Tara in care exista deja 3 barbati la o femeie
Articolul următorRomânii nevaccinaţi preferă să facă puşcărie decât să stea în carantină