Acasă Angajari Premierul Cîțu anunță că sporurile bugetarilor nu vor fi tăiate sau plafonate

Premierul Cîțu anunță că sporurile bugetarilor nu vor fi tăiate sau plafonate

246

Premierul Florin Cîţu a declarat luni că este nevoie de o reanalizare a Legii salarizării, astfel încât sporurile să fie legate de performanţă, dar a anunțat că eventuala tăiere sau plafonare a sporurilor încasate de bugetari nu va fi făcută prin ordonanță de urgență, ci prin amendamente la legea bugetului.

„A fost o decizie politică ca sporurile şi indemnizaţia de hrană să nu fie incluse în ordonanţa care va lua acele măsuri pentru susţinerea bugetului în 2021. (…) Este o decizie politică, dacă se pun aceste amendamente (privind indemnizaţia de hrană – n.r.) vom vedea dacă sunt acceptate sau nu”, a spus Cîţu, citat de Agerpres.

„În continuare cred că este nevoie de o reanalizare a Legii salarizării în România. Sporurile reprezintă, din acele 109 miliarde de lei, aproape 26 miliarde, deci aproape 25% din anvelopa salarială, plătim aceste sporuri anual. Problema este că aş vrea ca aceste sporuri şi salarizarea să fie legate de performanţă. Am spus de fiecare dată, în ultimii doi ani de zile cheltuielile cu salariile s-au dublat, au crescut de la 56 de miliarde la 109 miliarde. Eu nu cred că performanţa în sectorul public s-a dublat. Aş vrea de acum încolo să avem o legătură directă, clară, transparentă pentru cetăţeni, pentru românii care plătesc taxe, care muncesc de dimineaţă până seara să plătească taxe, să fie o legătură directă între performanţa acelui sector public şi veniturile din sectorul public şi acest lucru îl vom face anul acesta”, a declarat Cîţu, la Parlament, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL, potrivit Agerpres.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos