Acasă ACTUALITATE Premierul Citu anunta desfiintarea Sectiei Speciale, cu sau fara pretentiile UDMR

Premierul Citu anunta desfiintarea Sectiei Speciale, cu sau fara pretentiile UDMR

158

Premierul Florin Citu a anuntat, luni, inainte de sedinta cu liderii coalitiei de guvernare, ca Sectia Speciala va fi desfiintata si ca nu vor exista compromisuri de tipul celor solicitate de UDMR.

„Astazi o sa pun pe ordinea de zi desfiintarea SIIJ, pentru ca este foarte important pentru mine si pentru functionarea eficienta a serviciului public de justitie pentru cetateni. Venim cu o propunere, ministrul Justitiei a cerut opinia Comisiei de la Venetia, in primavara, o opinie care este foarte buna, dar foarte multe aspecte din acea opinie nu au fost discutate in spatiul pubic. Noi credem ca, daca se ia in considerare in totalitate opinia Comisiei de la Ventia, avem solutia pentru a iesi din acest impas temporar in care ne aflam. Vom veni astazi, impreuna cu doamna Scantei, cu solutie pe masa coalitiei”, a declarat Citu.

Alaturi de Citu s-a aflat senatoarea PNL Iulia Scantei, sefa comisiei juridice a Senatului, care a confirmat ca Sectia Speciala va fi desfiintata in aceasta sesiune parlamentara si ca atributiile specifice vor reveni la DNA. Prin urmare, amendamentul solicitat de UDMR va fi respins.

„Nu este doar o institutie creata de PSD pentru a fi folosita ca instrument de presiune impotriva judecatorilor si a procurorilor care isi fac treaba, dar si ca mecanism pentru a extrage anumite dosare din competenta DNA-ului, dosare de coruptie ale politicienilor.

Ramanem consecventi proiectului adoptat de Guvern, desfiintarea in aceasta sesiune a Sectiei Speciale si respectarea competentei materiale a parchetelor in Romania”, a declarat Scantei.

Intrebat despre amendamentul UDMR, care cerea ca dosarele sa nu ajunga la DNA, Citu a raspuns: „Vom avea o solutie care sa rezolve aceasta”. „Am citit opinia ministrului Justitiei cu privire la SIIJ Pot fi transformate in solutii legislative. Dupa coalitie, vom reveni cu o solutie”, a mentionat Citu.

USRPLUS a anuntat, sambata, ca o „conditie esentiala” pentru supravietuirea coalitiei de guvernare este desfiintarea, fara niciun compromis, a Sectiei Speciale.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos