Acasă Economie Premierul Grindeanu anunta restructurarea ANAF, din cauza incasarilor slabe la buget! Niciun...

Premierul Grindeanu anunta restructurarea ANAF, din cauza incasarilor slabe la buget! Niciun cuvant despre pomenile electorale ale PSD!

46

Premierul Sorin Grindeanu consideră că este necesară o reformare a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, astfel încât colectarea veniturilor la bugetul de stat să se facă în cele mai bune condiţii.

Grindeanu a recunoscut, astăzi, că în prima luna a anului colectarea veniturilor la buget a fost sub aşteptări, însă a subliniat că luna trecută acestea au fost mai mari comparativ cu februarie 2016.

Totuşi, potrivit declaraţiei şefului Fiscului, sumele colectate în primele două luni ale anului sunt cu doar un procent sub încasările din perioada similară a anului trecut, în condiţiile în care cota standard de TVA a scăzut de la 20 la sută în 2016 la 19 procente anul acesta.

Şeful Guvernului le-a dat termen până marţi şefului Fiscului şi ministrului de finanţe să îi prezinte un plan pentru îmbunătăţirea strângerii taxelor şi impozitelor la buget. De altfel, preşedintele ANAF, Bogdan Nicolae Stan, a convocat luni o întâlnire de lucru cu conducerea Direcţiilor Generale Regionale ale Finanţelor Publice, Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili şi a Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală pentru stabilirea unui plan urgent de acţiune.

Sursa: Rador

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos