12.4 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăStirea zileiIasiPremierul Ludovic Orban despre primirea primarului din Iasi, Mihai Chirica, in PNL:...

Premierul Ludovic Orban despre primirea primarului din Iasi, Mihai Chirica, in PNL: De 3 ani nu mai are nicio treaba cu PSD-ul!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat, joi, cu privire la o posibilă candidatură a lui Mihai Chirica la Primăria Iași din partea PNL, că edilul „nu mai are legătură cu PSD de trei ani de zile”, de când a devenit „opozantul lui Dragnea și a social-democraților”.

„În primul rând, domnul Chirica, din momentul în care PSD a adoptat ordonanța 13, a devenit opozantul lui Dragnea și al PSD. Guvernul PSD când a făcut ședința de guvern comună cu guvernul Republicii Moldova nu a făcut-o la Iași, ci a făcut-o la Piatra Neamț numai ca să îl pedepsească pe Mihai Chirica pentru faptul că a protestat public împotriva aberației numite ordonanța 13. Domnul Chirica nu mai are nicio legătură cu PSD de trei ani de zile, dacă nu și mai mult”.

Orban a afirmat, însă, că pentru desemnarea candidaților la funcția de primar în municipiile reședință de județ și la funcția de președinte de consilii județene există o procedură statutară, care presupune evaluarea candidaturilor.

Sondajele de opinie în privința candidaților sunt în curs de realizare, a adăugat Orban. Organizațiile trebuie să facă propuneri până în 1 martie, iar în săptămâna 1- 7 martie Biroul Politic Național al PNL va lua deciziile finale.

În ultima perioadă au existat numeroase zvonuri că Mihai Chirica va candida din partea PNL la Primăria Iași, iar miercuri președintele filialei municipale a PNL Iași, Marius Bodea, a spus că a fost anunțat de conducerea centrală a PNL că Mihai Chirica este adus în partid.

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a susținut miercuri, într-un comunicat transmis MEDIAFAX, că drumul său politic va continua alături de Klaus Iohannis. Chirica nu a scris clar dacă va candida sau nu la Primărie din partea PNL.

În 2017, Mihai Chirica a fost suspendat din toate funcţiile politice pe care le avea în PSD, iar ulterior, în 2018, a fost exclus din PSD.

Ultimele stiri