Acasă ACTUALITATE Premierul Orban: „Actuala CCR este un inamic al Constitutiei. Indeamna la anarhie,...

Premierul Orban: „Actuala CCR este un inamic al Constitutiei. Indeamna la anarhie, la nerespectarea legilor”

376

Premierul Orban a comentat din nou foarte dur, joi, decizia CCR prin care au declarate ca neconstitutionale amenzile date in perioada starii de urgenta.

„Este o decizie anticonstitutionala, impotriva ordinii de drept, data in favoarea celor care nu au respectat regulile, cateva zeci de mii de romani, data in dispretul a milioane de romani care au respectat regulile, s-au comportat responsabil. Aceasta decizie este aproape un indemn la anarhie, la nerespectarea legilor, a regulilor, nu inteleg cum poate o curte constitutionala sa dea o asemenea decizie”, a declarat premierul la Craiova.

„Suntem tot mai hotarati de a gasi solutii pentru a schimba prevederile constitutionale si legale care reglementeaza activitatea CCR, pentru ca este clar ca trebuie schimbate daca au dus la o asemenea componenta a CCR care sa transforme CCR intr-un inamic al Constitutiei si intr-un instrument de exploatare, de interpretare subiectiva a Constitutiei, impotriva interesului general”, a mai spus Orban.

Jurnalistul Mircea Marian considera ca decizia CCR de a declara drept neconstitutionale amenzile date in starea de urgenta, la sesizarea lui Renate Weber, este inca o dovada ca „mafia pesedisto-putinista” vrea „haos, incertitudine si dezarmarea statului in fata pandemiei”.

„Ce fac acum Dorneanu, Weber si gasca lor de pioni pusi de PSD et. co. in institutii cheie NU este in apararea libertatilor cetatenesti sau a amaratilor amendati de vreun militian pus pe fapte mari. Sa nu avem iluzii. Ei vor doar haos, incertitudine si dezarmarea statului in fata pandemiei.

Daca CCR era corect si ii pasa de soarta Romaniei, decidea ca e constitutional sa se abroge pensiile speciale, care sunt de fapt o indemnizatie pe viata data unor categorii de privilegiati ai statului. Dar cum sa faca asta si sa isi taie singuri pensiile uriase?

E cumplit ca in aceasta mafie pesedisto-putinista sta apararea noastra in fata abuzurilor guvernarii si respectarea legii fundamentale.

PS: Amenzile abuzive puteau fi atacate in instanta si, de la caz la caz, judecatorul decidea. Pentru ca, da, cred ca au fost multe abuzuri si excese, dar solutia nu era la CCR, ci la judecatori.

Sa vedem acum ce haos va fi pe strazi, cand lumea va afla ca amenzile sunt neconstitutionale, si cum se va reflecta asta in numarul de imbolnaviri/ decese. Great job, Waler, Renate si restul gastii”, a scris Mircea Marian pe Facebook.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos