Acasă ACTUALITATE Premierul Orban: „Alungam saracia, minciuna, hotia din toate localitatile conduse de PSD....

Premierul Orban: „Alungam saracia, minciuna, hotia din toate localitatile conduse de PSD. Este o batalie impotriva a 28 de baroni rosii”

160

PNL Bucuresti a dat, vineri, startul campaniei electorale pentru alegerile locale cu un eveniment care a avut loc in centrul Capitalei si in cadrul caruia candidatii formatiunii au promis ca „vor scapa” Bucurestiul de actuala administratie si vor oferi locuitorilor o capitala europeana.

La eveniment a fost prezent liderul PNL, premierul Ludovic Orban, care a subliniat ca PNL urmeaza „o batalie cu 28 de baroni rosii”, de primari PSD care „si-au batut joc de oameni si i-au tinut in saracie” si i-a indemnat pe romani sa nu-i mai voteze pe acestia, in favoarea unor oameni moderni, cinstiti, care sa ofere o alta perspectiva decat cea a ajutorului social.

„Alaturi de presedintele Klaus Iohannis am castigat alegerile prezidentiale cu un scor zdrobitor – peste 65% din voturile romanilor. Astazi pornim la cea mai grea batalie electorala dintre cele patru batalii electorale, in care ne-am stabilit ca obiectiv sa alungam saracia, minciuna, hotia din toate localitatile conduse de PSD.

Este cea mai grea batalie, pentru ca de data asta ne confruntam cu o armata de reprezentati politici naraviti in rele, de oameni care s-au insurubat in functii administrative, infeudand localitati tinute in saracie si servitute. Batalia noastra, in urmatoarele 30 de zile, este o batalie impotriva a 28 de baroni rosii, care conduc judetele respective de doua, trei, patru si chiar cinci mandate.

Este o lupta impotriva lui Oprisan, impotriva lui Buzatu, a lui Arsene, o lupta impotriva a 28 din 41 de presedinti de consilii judetene, care conduc judetele ca pe vremea lui Ceausescu si care au tinut judetele pe care le-au condus in saracie si subdezvoltare”, a declarat premierul, citat de Agerpres.

El a adaugat ca, de asemenea, „batalia este impotriva a peste 1.600 de primari, de satrapi locali, care au ramas primari mai multe mandate tinand populatia sub amenintare, in stare de dependenta, in stare de saracie, care nu au facut aproape nimic pentru a dezvolta comunitatile locale pe care le-au condus si care si-au asigurat un mandat profitand de lipsa alegerilor in doua tururi si pentru ca si-au construit o armata care tine populatia in teroare”.

„Avem doua mesaje in aceasta campanie electorala: „performanta in administratie pentru bunastarea oamenilor” si, al doilea, „se poate si in Alexandria, se poate si in Tulcea, si in Constanta, si in Vaslui, se poate trai la fel de bine asa cum se traieste in comunitatile locale conduse de primari liberali – mandria PNL”, a spus Orban, sustinand ca primarii de la PNL sunt „campioni la absorbtia de fonduri europene, la atragerea de investitii, in asigurarea locurilor de munca, in modernizarea infrastructurii.

Presedintele PNL Bucuresti, Violeta Alexandru. a afirmat ca echipa organizatiei propune consilieri la Consiliul General si la consiliile locale de sector, cu experienta in administratie, cu oameni care au demonstrat ca pot reusi prin munca cinstita, „nu pe pile”.

„Se poate face treaba in administratie si alaturi de Nicusor Dan, sunt decisa ca echipa PNL Bucuresti sa munceasca pentru bucuresteni, sa faca treaba si sa se vada rezultatele acestei munci. Cred intr-o activitate care genereaza rezultate. (…) Fac parte dintr-o generatie de 40-45 de ani, care se simte pregatita. (…) Vom taia toate legaturile dintre clanurile interlope si administratia PSD si vom arata ca se poate face administratie cu fata catre nevoile bucurestenilor”, a spus aceasta.

Candidatul la Primaria sectorului 3, Adrian Moraru, considera ca „Bucurestiul este sfasiat de un partid care are orice in atentie, mai putin cetatenii”.

„Este o gasca, pana la urma, facuta din pix, atat la parlamentare, cat si in administratia locala, de Liviu Dragnea. Romanii au inceput sa simta lucrul asta. (…) Nu avem de-a face cu aceasta gasca, care inseamna incompetenta, minciuna, nepotism. Toate aceste lucruri – presarate cu foarte multe pomeni electorale care sa ascunda problemele reale pe care le are Bucurestiul: traficul, poluarea, sanatatea. (…) Scurgerea banilor prin companiile municipale n-a inceput la Primaria Capitalei, ci la sectorul 3. Peste 20% din bugetul de la sectorul 3 este drenat printr-o serie de companii. Acest drenaj se va opri in prima luna in care vom intra in primarie”, a spus Moraru.

Cristian Bacanu, candidat la Primaria sectorului 5, a anuntat „o stire”: „Peste 30 de zile, doamna Firea se intoarce in presa. Peste 30 de zile, domnul Florea pleaca la Constanta”.

„Vom devangheliza sectorul 5, sectorul care este incremenit de o administratie neschimbata in ultimii 20 de ani, o administratie care i-a furat pe oameni, care n-a investit nimic decat in buzunarele camarilei de partid. Bucurestiul are nevoie de schimbare atat la nivelul sectoarelor, cat si la Primaria Generala, are nevoie de viziune, de investitii, de transparenta decizionala, are nevoie de o cheltuire transparenta a banului public. Iar administratia pe care noi o propunem tocmai asta va aduce”, a sustinut Bacanu.

Ciprian Ciucu, candidat la Primaria sectorului 6, a precizat ca „se revendica politic” perioadei politice 1996, cand PNL impreuna cu partenerii de atunci „au eliberat guvernarea de fostii comunisti si ne-au dus efectiv catre UE si catre NATO”.

„Bucurestiul nu arata ca o capitala europeana, avem mult de muncit. Impreuna cu colegii mei vrem sa schimbam fata sectorului 6”, a spus Ciucu.

Ministrul Monica Anisie, presedinte al organizatiei PNL sector 2, a afirmat ca echipa sa „reprezinta o forta”.

„Pasim in aceasta campanie electorala cu incredere ca avem cei mai buni candidati atat pentru Consiliul General, cat si pentru Consiliul local sector 2”, a aratat Anisie.

La eveniment au mai fost prezenti candidati pentru Consiliul General, pentru consilii locale, dar si liderii filialelor de sector liberale.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos